| Reka_Deme_1983 a întrebat:

Am sterilet de mai mult de 4 ani și luna aceasta am dorit amânarea ciclului menstrual, așa ca am decis sa iau anticoncepționale Karissa 2 blistere fără întrerupere. Așa ca ultimul ciclu l-am avut începând din 18 iunie, din a 5-a zi a început anticoncepționalele, repet am sterilet intre timp. Dar cred ca am făcut o greșeală având un vedere ca am avut ciclu regulat. Numai ca de o săptămână și jumatate de la prima pastila am început sa am niște sângerări care mă îngrijorează. Va rog sa mă ajutați ce sa fac, sa le iau în continuare sau sa le întrerup? Va mulțumesc și astept răspunsul cât mai rapid deoarece mai am 2 săptămâni pana la plecare.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Trebuie sa te duci urgent la ginecologul care ti-a permis acest tratament. Luatul a doua blistere fara pauza este foarte riscant, se face numai in situatii extreme si numai sub atenta supraveghere a ginecologlui (consultatii aproximativ saptamanal, analize de sange de 4-5 ori, mers la medic la cea mai mica dureresau sangerare)

| Violleta2022 a răspuns:

In caz de nu stiai, ai introdus in corp un alt fel de hormon, care iti afecteaza sistemul hormonal masiv.
Intrerupe imediat anticonceptionalele, ca sa nu risti modificari hormonale masive, care te vor afecta endocrin.
Asa ceva NU se face!