anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am tot auzit ca nu este bine sa bei in timpul mesei (fara glume cu alcoolul) ci numai la sfarsit. Eu beau cam o jumatate de litru in timpul mesei si un sfert dupa. Cei care sustin ca nu este bine nu mi-au oferit si o explicatie, deci... de ce nu e bine sa bei in timpul mesei? big grin

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Zenithf a răspuns:

Iti diluezi sucurile gastrice, de aceea nu este bine sa bei in timpul mesei pentru ca astfel ingreunezi digestia. Ar fi bine sa bei cu cel putin 10-15 min inainte sau cu 1 h dupa ce ai mancat.

5 răspunsuri:
| IrinaAndreea a răspuns:

Lichidele nu trebuie consumate in timpul mesei, ci la cel putin 30 de minute dupa. Lichidele baute in timpul mesei, si foarte reci, ingreuneaza digestia, dand senzatia de balonare. Evita de asemenea sa bei cafea, sucuri acidulate sau alcool deoarece si acestea provoaca ingreunarea digestiei.

| Daiana90 a răspuns:

Nu e chestia ca nu e bine, ci pur si simplu ca dupa ce bei imediat ti se umple stomacul si iti piere pofta de mancare.deci iata o idee.mananc aproape 2 portii de cartofi prajiti la o masa (fara sa beau ceva) iar daca dupa a doua sau a 3-a gura de mancare beau, deja incep sa ma satur si nu mai pot manca asa de mult, ma simt plina.deci nu e rau, ci pur si simplu iti ia pofta de mancare:p big hug sper ca te-am ajutatbig grin:*:* si bineinteles dupa vreo 15 minute dupa ce elimini apa ti se va face iarasi foamelaughing

| Flash a răspuns:

Astea sunt exagerari, rasar tot felul de experti care afirma tot felul de tampenii ca ciupercile dupa ploaie. Daca pui doi experti (din 'ceea pe care ii vezi la TV si peste tot) se contrazic o zi intreaga si tot nu ajung la o concluzie comuna.
Eu zic sa stai linistita si sa faci cum crezi tu ca e bine!winking

| oliviaronti91 a răspuns:

S-a demonstrat contrariul, pentru. ca mancarea impreuna cu apa ajunge mai moale in stomac si se digera mult mai usor.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Merci pentru raspunsuri, v-am dat inteligent si folositor happy Funda o sa o dau raspunsului care mi se pare mai logic desi o sa fac cum zice Flash laughing