| Biaa14 a întrebat:

Bună,am un frate mai mare (17 ani) și de vreo 6 luni nu a mai băut suc pentru ca intr-un timp băuse chiar 2 sticle pe zi și a fost la medic și i-a spus ca numai are voie suc ca îl durea stomacul și exista risc sa moara. Era prea dependent. Intr-o zi am făcut o gluma și i-am spus ca e gras, adică mai mereu. laughing Mda, e mai copilăros. Și nu este gras are 72 kg și 1.75 înălțime. De vreo 4 luni nu mai mănâncă dulciuri deloc. Și de vreo câteva luni a început sa nu mănânce deloc prăjit, nici măcar ulei sau salata. Decât la grătar, ciorba, supa. Și nici zahar nu mănâncă. Nici măcar prăjituri și eu consider ca nu este în regula ce face. Mănâncă decât fructe sau altceva. Consider ca nu este bine sa nu mănânci în fiecare zi dulciuri sau suc, dar sa nu mănânci deloc! Ce sfat îmi puteți da? Credeți ca e în regula ce face?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca mananca in fiecare zi fructe, are suficient aport de dulce, deci nu are absolut deloc nevoie sa manance alte dulciuri. E bine ca nu mananca prajit, nici macar ocazional. Salata este necesara, dar daca nu vrea sa manance astfel ulei, poate manca legume proaspete fara sa le faca salata (sau folosind, pentru salata verde, un sos din iaurt cu condimente). Asadar, deocamdata este in regula ce face. Atata timp cat mananca mancare gatita, fructe, legume, carne slaba la gratar si lactate de buna calitate, are un regim alimentar optim si este bine ce face

2 răspunsuri:
| dia456 a răspuns:

In primul rand, cereti scuze fratelui tau.
In al doilea rand explica-i ca nu e bine sa nu manance dulciuri deloc, deoarece pote face hipoglicemie.
In fine, dai sfatul acesta.

| Alelulu a răspuns:

Daca mananca fructe si mananca fara grasimi si fara dulciuri inseamna ca duce un stil de viata sanatos! nu e nimic rau in asta insa ar trebui sa ai o discutie cu el, sa i ceri scuze, sa l intrebi ce l a determinat sa duca acest stil de viata sanatos asa deodata,,, insa e f bine ce face el, pare greu dar odata ce te inveti asa e binebig grin