| gretimihaela a întrebat:

am un nepotel de aproape 4 ani care a avut scaune cu sange, mai exact de doua ori, ultima data am vazut si eu cum arata si apa in toaleta era rosie, in concluzie a sangerat multicel, nu are dureri si era constipat. A fost la medicul pediatru care i-a zis ca este din cauza constipatiei si daca se va repeta sa mearga la un nou consult Dar eu nu cred ca este din cauza constipatiei pentru ca l-ar fi durut sau usturat macar un pic, iar fiica mea este mereu constipata si nu a facut niciodata in cei 10 ani ai ei scaune cu sange. Mentionez ca tatal nepotelului meu, adica fratele meu, are cancer la colon. Va multumesc anticipat si va doresc multa sanatate!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Consultă un medic internist, această constipaţie poate fi cronică şi instituirea unui tratament corespunzător în urma diagnosticului diferenţial.
Este mult prea devreme să ne pronunţăm că ar fi un posibil cancer, este prea mic şi nu este obligatoriu moştenirea genetică. Nu trebuie să fim aşa de prăpăstioşi.
Sănătate multă.
Pa, pa.

| tyana a răspuns:

Scaunele cu sange sunt posibile la copii care sufera de constipatie.
Constipatia poate avea multe cauze dar cea mai frecvent incriminata este alimentatia.Mesele sarace in fibre pot duce la asemenea probleme.Situatia se poate agrava de aceea trebuie intervenit urgent in alimentatie.Copilul are nevoie de alimente bogate in fibre :fasole, mazare, soia, fulgi de ovaz, musli cu fructe, tarate de grau inmuiate in lapte cu putina miere, iaurturi, lapte batut si multe fructe in stare cruda:portocale, mere.
Dimineata pe stomacul gol este indicat sa bea un pahar de suc de portocale stors proaspat.Sa evite branza si orezul.
Daca persista constipatia sau si mai rau, sangerarile, si in urma acestei alimentatii, mergeti din nou la pediatru.La medic trebuie amintit si istoricul familiei (respectiv tatal care are cancer de colon)Multa sanatate!

| darrio2007 a răspuns:

Duceti-l la control.Nu actionati dupa parerea dumneavoastra. Difera organismul.Are 4 ani. Poate ramane cu urmari permanente daca are ceva si nu este depistat la timp.