anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună, am un obicei dezgustător de a îmi manca mucii. Nu știu mai exact cum am început sa fac asta dar știu ca atunci când eram mai mica aveam câteva prietene care făceau asta. Încerc sa nu mai fac asta pentru ca nu e indicat dar efectiv o fac fără sa îmi dau seama, nu pot sta cu mucii în nas pentru ca ma deranjează și când ma scobesc ca să ii iau fără sa îmi dau seama ii bag în gura(din obișnuință). Cum pot scăpa de acest obicei? Mama mi-a spus ca sunt microbi și ca nu e bine și eu încerc sa nu mai fac asta.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Arunca-i jos

| Violleta2022 a răspuns:

Poate nu ar fi rau sa primesti educatie de la mama ta, ca nu-i normal si nici sanatos sa-ti mananci mucii.
Asa ceva se invata la 2-3 ani, dar tu vad ca ai sarit peste lectia asta, daca ai ajuns sa faci acest lucru la 12 ani.

| minrest a răspuns:

O sa scapi, dar in primul rand, sa nu crei ca e ceva grav in sine; de ce trebuie sa scapi. este obiceiul de a baga degetele in nas, caci vei face iritatii si umflaturi serioase, din cand in cand. Nu baga degetul in nas, ca il deformezi si poti face infectii grave, si atunci nu detii muci.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sa nu uiți sa pui și putina sare copil bolund

| viavo a răspuns:

Toti copii au facut asta la un moment dat. Si ori ce om inghite o anumita cantitate mai ales in cazul in care este racit sau are o boala asemanatoare. "Mucii" sunt 95 la suta apa, 5 la suta unde se mai adauga impuritati din aer care sunt oprite de "muci' si firele de par din nari. Desi sunt incarcati cu microbi si tot felul de bacterii, dupa ce ajung in stomac si sunt digerati, sistemul imunitar identifica anticorpii si lupta impotriv lor, dar asta nu inseamna ca putem savura linistiti"desertul" este un obicei foarte scarbos. Pofta mare!

| viavo a răspuns (pentru viavo):

Scuze, am gresit "95 la suta apa si 5 la suta mucina"

| Dana1999 a răspuns:

Faci infecții in gura sau la stomac.

| Anonim5647 a răspuns:

Cati ani ai?