| anonimusf001 a întrebat:

Buna!
am un tratament cu antibiotice: Tavanic. Medicul a zis sa le iau o data pe zi la caeeasi ora. Conteaza momentul zilei? Am inceput sa le iau dimineata. Apoi de probiotice medicul nici macar nu a mentionat, dar doamna de la farmacie a zis de ele. Probioticele se iau dupa administrarea antibioticului la 30 min? Am citit pe internet ca cel mai bun rezultat este sa iei probioticul inainte de masa cu 20 min si apoi antibioticul.
Stie cineva cum se administreaza corect antibioticele cu probioticele?

PS: in total sunt 3 antibiotice diferite

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Probioticele sunt niște substanțe care combat efectele negative ale antibioticelor, cum ar fi dezechilibrul florei intestinale sau vaginale. Antibioticele e bine să le iei după masă, preferabil la aceeași oră în fiecare zi, pentru a nu afecta stomacul...iar probioticele poți să le iei înainte de masă cu vreo 20 de minute. Sănătate!

| anonimusf001 explică (pentru anonim_4396):

Mulțumesc pentru răspuns. Are ceva dacă am luat aseară zi azi de dimineața probioticul la o jumătate de ora după antibiotice? Bănuiesc ca nu afectează cu nimic

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonimusf001):

Probabil e ok. Contează dacă ai mâncat bine.

| mi25 a răspuns (pentru anonimusf001):

Eu, cand a fost cazul, am luat antibioticul cu iaurt probiotic.

| anonimusf001 explică (pentru mi25):

Iaurt probiotic însemnând kefir?

| mi25 a răspuns (pentru anonimusf001):

Nu! In magazinele de lactate sau in supermarketuri se gaseste acest produs: Iaurt probiotic. Asa scrie pe ambalaj. Nu stiu daca in alte localitati este, la noi este.

5 răspunsuri: