Varicela trece - 3 zile apare, 3 sta pe corp si 3 - 4 dispare, dar nu te scarpina. Pune pudra mentolata unde te mananca si trece. Nu trebuie sa aplici nimic, trece de la sine, deci ai rabdare si stai la caldura in pat. Nu-i OK, daca e frig si poti face complicatii, deci stai acasa linistita si totul va fi bine! Nu bea prostii de Coca - Cola fiindca mai faci si cosuri pe fata de la ea si e si toxica! Nu ai voie sa faci baie, nu manca mancaruri tare condimentate si lapte! Numai bine!
Veziculele încep să se retragă. Trebuie să ai răbdare și să nu rupi crustele: rămân semne. Te poate ajuta pentru o vindecare mai rapidă un spray pe bază de aloe vera: https://www.comenziforever.ro/......first-ID60
1.intre 3 si 7 zile(boala in total intre 14 si 21 zile)
2.e bine sa eviti sucurile in general, preferabil ceaiuri calde, apa.si mancarurile cat mai simple, fara sosuri si preparate grele.o chestie ciudata, ai voie chiar este bine sa consumi inghetata din cand in cand, ajuta la reducerea febrei.
3.veziculele fac cruste oricum, mixtura doar le grabeste un pic si reduce mancarimile.
contrar parerii multor persoane e bine sa te speli cata vreme o faci cu grija. daca nu o faci se poate ajunge la alte complicatii.
Legat de mixtura mentolata, daca este ceea ce cred eu, adica pasta mentolata, ei bine...pe mine nu ma ajuta deloc. Doar pudra, in rest absolut nimic. Am incercat si cu violet de gentiana, eram mov toata , auzisem ca e bun, dar nup. Multumesc
Am stat toata luna lui august si buna parte din septembrie cu cei 3 nepoti ai mei care au avut bunavointa sa faca varicela pe rand, deci ce am scris e din experienta personala.intr-adevar la unul dintre ei nu a avut efect mixtura dar la ceilalti da.insanatosire grabnica.
Deeaandreea9156 întreabă: