| anonima188888 a întrebat:

Buna, am venit cu un update la ultima mea intrebare. Acum doar cand ma gandesc tot simt ca ma gandila pe piept, ca e iritat, dar nu imi vine sa tusesc inca. Am asta de 3 zile. Nu stiu cum sa le zic parintilor ca nu vreau sa ii sperii dar cred ca am Coronavirus, tata a avut cancer la laringe (acum i-a trecut), bunica are peste 60 de ani... Incerc sa stau mai departe de ei, dar imi tot zic "nu ai cum sa iei ca ai avut masca si ai stat acasa", dar eu simt ca am luat. Am momente cand uit si nu mai simt nimic dar cand imi amintesc sau cand vad la TV (bunica il tine pe Antena 3 sad ) incep sa simt iar pieptul iritat, asa cum sa zic, ca ma gadila pe piept dar nu imi vine nici sa tușesc si parca am pieptul plin de mucus, nu stiu, respir greu, dar doar cand ma gandesc la virusul asta nenorocit.Stau cu stres ca azi mama si bunica se întâlnesc cu unchiul meu care are diabet. La ultima intrebare mi s-a zis ca e doar in mintea mea, dar eu tot simt si ma sperie.Nu imi e frica ca patesc eu ceva, dar sa nu imi omor familia.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
| Cksihja a răspuns:

Păi dacă îți pui masca și nu poți respira prea mult prin ea, simți cumva nevoia de a o da jos de pe nas este posibil să fii bolnavă. Dacă ai pieptul plin cu mucus la fel va fi și aerul pe care-l respiri și masca se va înfunda repede.
Dacă poți respira aproape toată ziua ești asimptomatică sau n-ai nimic, deocamdată se spune că asimptomaticii nu transmit boala dar e bine să fii precaută.

| anonima188888 explică (pentru Cksihja):

Pai cand am purtat masca adica cand am fost in magazin sau in alte spatii inchise am purtat.o cum trebuie. Am problemele acestea cand ma gandesc ca am luat virusul si mai ales noaptea. Parca respir greu si am pieptul iritat...

| anonima188888 explică:

Daca ma puteti ajuta cu un sfat ar fi minunat... cum sa le spun alor mei? mai ales ca mama ma tot întreabă de ce ma sperii asa de virus ca inainte nu ma stresam...

| anonima188888 explică (pentru anonima188888):

Problema e ca nici eu nu stiu cum sa descriu ce simt exact

| Cksihja a răspuns (pentru anonima188888):

Îți pui o mască nouă acum și stai așa cu ea și cronometrezi cât timp durează până simți nevoia de a o da jos, dacă durează doar câteva minute ai pieptul plin cu mucus.
Uneori mi se întâmplă și mie să respir greu și să simt că nu mai am aer dar asta e astm, asta e ori ai astm ori ești bolnavă și nu cred că trebuie să le ascunzi asta alor tăi pentru că îți faci ție rău și lor pentru că îi expui dacă ai boala.

Nu stiu cum sa le zic daca ai putea sa imi zici cum as putea sa o fac ar fi minunat. Am incercat faza aia cu ținutul aerului in piept timp de 20 de secunde si a aratat ca nu as avea nimic adica nu m-am înecat, dar tot simt discomfortul ala chiar daca nu tusesc si nici febra nu am

Nu vreau nici sa ii sperii fara motiv ca ceilalti utilizatori TPU mi-au zis la întrebarea precedenta ca e doar in mintea mea si ca nu am nimic... Dar senzatia asta ma sperie rau

| Cksihja a răspuns (pentru anonima188888):

Astm-ul este provocat de iritarea căilor respiratorii, chiar daca ti se pare sau nu e bine sa le spui parintilor tai pentru ca ei stiu ce-i mai bine pentru tine, faptul ca te consumi in tine si nu le spui ii sperie si ii fac sa se ingrijoreje inutil.

O sa incerc dar nu stiu cum sa le zic e bine daca ii zic mamei : "mama, cand ma gandesc la virusul asta simt ca ma gadila pe piept si imi e frica", chiar nu vreau sa ajung prin spitale inchisa in carantina prin izolete... Dar cred ca trebuie sa ii zic

| Julia1188 a răspuns:

Precis e vorba de axietate. Bea ceaiuri calde de tei cu lamaie, mergi si cumpara dropsuri Halls Strong ( din acelea negru), este bun pentru gat si ai sa vezi ca simptomele vor disparea. Poti sa iti faci ceai de lavanda ( este bun pentru stres si anxietate). Nu te mai gandi, sigur e doar in mintea ta.

| anonima188888 explică (pentru Julia1188):

Asa sper

| anonima188888 explică (pentru Julia1188):

Dar sa ii spun mamei?