| RCJgr a întrebat:

Buna! Are idee cineva de ce am glicemia mare dimineata 130 tinand cont ca ultima masa o am la ora 20? Problema este dimineata, dupa aceea imi scade la normal indiferent ce mananc si cat mananc. Eu sunt o persoana anxioasa ar putea avea legătură cu asta? De obicei dimineata când ma trezesc sunt mai agitat puțin, abia după ora 12 după-masă imi revin la normal!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| StudentLaMedicina a răspuns:

Ai diabet? De ce măsori glicemia? Iei insulină? Dă mai multe detalii, ca să pot să te ajut.

| Furnicuta000 a răspuns:

Dimineata nu ar trebui sa ai glicemia asa mare, dar acum se considera si 130 ca fiind normal.
Se poate sa ai un inceput de diabet. Cred ca daca ai merge la medic ti-ar da sa iei jumatate de glucophage dimineata pentru ca asa fac ei de obicei la glicemia asta.
Oricum ce apare pe aparatul ala nu e relevant, ca sa ti se puna un diagnostic trebuie sa faci hemoglobina glicozilata. Daca iese in limite normale inseamna ca nu ai nimic.
Daca te duci cumva la diabetolog, sa te duci cu analiza aia facuta pentru ca el o sa te trimita sa o faci si o sa pierzi timp aurea, nu te ajuta trimiterea lui pentru ca intotdeauna se plateste, la orice laborator de analize, e vreo 50 lei.
Ai probleme de greutate?

| RCJgr explică (pentru Furnicuta000):

Am 102 kg și vreau sa mai slăbesc pana la 90, ca am 1, 83 cm inaltime

| RCJgr explică (pentru StudentLaMedicina):

Nu am diabet, dar îmi mai iau glicemia pentru ca de multe ori ma stresez plus ca de 3 ani ma confrunt cu anxietate generalizata

| StudentLaMedicina a răspuns (pentru RCJgr):

Trebuie să îți faci un consult mai profund: tensiunea arterială, EKG, analize de sânge complete (mai ales colesterol şi hemoglobina glicată). Hemoglobina glicată trebuie luată de două ori cu valori peste 6, 5 ca să îți poată pună diagnosticul. Plus urina pentru a stabili rația dintre albumină şi creatinină.

Şi probabil şi cu un nutriționist. Să vorbeşti.

| RCJgr explică (pentru StudentLaMedicina):

Tensiunea și pulsul sun bine

| Furnicuta000 a răspuns (pentru RCJgr):

Persoanele supraponderale aproape intotdeauna au glicemia mai mare decat celelalte. Ar trebui sa slabesti pentru ca poti sa o dai in diabet

| StudentLaMedicina a răspuns (pentru RCJgr):

Trebuie să măsori tensiunea 3 zile, de 2x pe zi şi de 3x o dată ca să afirmi asta. Tot ce am enumerat acolo sunt controale pe care să le faci la doctor.