Secretia vaginala alba, opaca, cremoasa, lipicioasa este normala pe tot parcursul ciclului menstrual, atata timp cat nu are culoare si textura modificate si/sau nu prezinta miros urat, nu ai prurit si/sau usturime etc.
Rolul sau este de a hidrata si curata vaginul.
In perioada fertila, ea devine transparenta, mai fluida si elastica, asemanatoare albusului de ou, inlesnind astfel "calatoria" spermatozoizilor.
Deci este normal sa fie alba si cremoasa pe tot parcursul ciclului menstrual, mai putin in perioada de aproximativ 5 zile ale perioadei fertile, atunci cand e transparenta si elastica.
Din moment ce nu exista anormalitati sau alte simptome asociate, nu ar trebui sa iti faci griji pentru aceasta secretie vaginala.
Cat despre ectopia cervicala, medicul nu ti-a recomandat un tratament pentru ca este clinic asimptomatica, sau care sunt motivele pentru care ti-a spus ca nu se poate trata?
Nu este normal, mergi la medic, fa o ecografie vaginală.Ce varsta ai?
17. Medicul mi-a spus ca din cauza ectopiei, care nu poate fi tratata, scurgerile pot fi mai abundente
Mi s-a spus ca este genetic, nu este nimic care sa fie canceros, dar imi recomanda controale mai dese, undeva la 6 luni. Am incercat de 2 ori cu ovule, crezand ca e vreo infectie, dar pur si simplu asa este colul meu, a observat asta la colposcopie.
Iar in perioada fertila, pe langa scurgerile albe au fost 2 zile cand erau scurgeri transparente asemenea albusului.
Eu pana de curand luam AC, si ma gandeam sa nu fi schimbat pastilele ceva
Ok, atunci. Evident ca va trebui sa mergi la controale in mod regulat pentru a vedea cum si daca evolueaza intr-un sens sau altul.
Secretia vaginala are consistenta albusului de ou in perioada fertila, asa cum ai spus si tu, in rest fiind alba si cremoasa.
Motivele pentru care ar trebui sa te ingrijorezi ar trebui sa fie:schimbari de culoare (in afara de alb si transparent, care sunt normale), consistenta, miros neplacut, mancarime, usturime etc.
Daca astfel de simptome nu sunt asociate, atunci secretia ta vaginala este normala, chiar daca poate fi un pic mai abundenta datorita ectopiei cervicale.
Deci nu iti face griji.
Multa sanatate!