| simina96 a întrebat:

As avea o problema la care nu mai stiu ce sa fac.
Joi, urmeaza sa ma duc cu parintii in vacanta, in Turcia si din pacate pentru mine, singurul transport este avionul.Problema sta in felul urmator: Eu la varsta de 3 ani am fost operata la urechi, pentru ca am avut o forma de otita care s-a agravat destul de rau si daca nu ma operam la timp ramaneam surda.Astfel, a trebuit sa mi se taie timpanul la ambele urechi ca sa poata fie scos puroiul.Totul bine si frumos,nu am ramas surda, aud foarte bine, fiindca oricum timpanul se reface. Faza este alta : doctorul I-a spus mamei ca voi ramane toata viata sensibila cu urechile si am vazut pe pielea mea ca asa este dar nu mi-am inchipuit ca o sa fie asa rau.Este a 4 oara cand ma duc cu avionul si de fiecare data trebuie sa suport o durere insuportabila la urechi care pur si simplu ma termina si fizic si psihic.In momentul decolarii este suportabil nu ma dor foarte tare doar mi se infunda de nu mai aud nimic.Dar in momentul aterizarii parca vad moartea. Minutele alea sunt foarte chinuitoare ii ca si cum mi-ar da cineva cu toporul in timpan si nu ma pot abtine sa nu plang si sa nu urlu de durere.Pentru mine 5 minute inseamna o eternitate.Cand s-a terminat si am aterizat toata sunt transpirata, am ochii mari si tremur de parca am avut convulsii.Am luat toate porcariile de antiinflamatoarele posibile si degeaba, nu mi se calmeaza nici macar un strop din durere.Am mai incercat si metoda cu guma de mestecat nici aia nu functioneaza nici nu pot mesteca guma in momentele alea.Am fost si la doctor si nu are ce sa imi faca. Poate mai este cineva in situatia mea si are o alta metoda la care I se calmeaza partial durerea in sensul sa nu urle ca un nebun/a pana aterizez.Va rog dati-mi un sfat ce sa mai fac ca eu una sunt disperata.M-am saturat sa se uite o gramada de lume in avion la mine ca la o ciudata.Si asa pana mi se desfunda urechile de tot dureaza vreo 2 zile.Va multumesc celor care a-ti avut rabdare sa cititi toata intrebarea!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| pietrean a răspuns:

Din ce am citi, modificarile de presiune care au loc in spatele timpanelor, fac sa doara urechile.Presiunea aerului scade pe masura ce urcati si creste, pe masura ce coborati.De asta doare mai rau la coborare.Rugati pe cei de la check-in, sa va ofere cel mai bun loc pentru nevoile voastre, adica la mijlocul avionului, langa aripi.Mestecatul si inghititul(bomboana, guma)elimina presiunea.Cascati si inghititi, daca doriti sau suflati aer din plamani, tinandu-va de nas.
Mai citeste cate ceva pe GOOGLE, tastand cuvintele:durere+urechi+avion.

5 răspunsuri:
| DeeaDeea001pinck a răspuns:

Draga mea e si normal sa ti se infunde urechile la decolare deoarece cam la toti li se infunda asta e presiunea din aer
nu mai iti fa griji si du-te cu familia ta in Turcia
DISTRACTIE PLACUTA!
FUNDITA? laughing

| ValyFlory a răspuns:

Trebuie sa le zici parintilor ca nu poti sa mai suporti inca o durere foarte mare.Ei o sa te inteleaga. Poate o sa faca in asa fel sa luati alt mijloc de transport. :d fundita? :d

| simina96 explică:

*Va rog sa ma scuzati pentru unele greseli gramaticale si de exprimare dar am scris in graba.

| agent001subacoperire a răspuns:

Buna este normal sa ti se infunde urechile la decolare
Dar daca nu suporti zgomotul niste castii pe ureche care auzi totul Incet tare adica mai nimic! Distractie Placuta

| simina96 explică:

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri, cumva o sa rezist si anul asta, ma voi gandi numai la destinatie si voi supravietui! laughing Am declarat raspunsul castigator, iar la ceilalti v-am dat voturi.