| MihaelaMs02 a întrebat:

Buna!

As avea și eu o întrebare sau mai degrabă o nelamurire:

În primul rand, care sunt șansele ca un test de sarcina sa afisese rezultat fals pozitiv daca a fost utilizat în condiții optime cf instrucțiuni?

O sa povestesc și de ce: nu am menstruația regulata, menționez deodată ca vorbim de ovare polichistice. Undeva în intervalul 31 ian.- 2 feb., zic eu, am avut ovulatia (simptome au fost, inclusiv testele au confirmat momentul), insa nu știu cu exactitate daca s-a și eliminat ovulul, căci cine știe. cu ovarele polichistice e un pic mai complicat și deci nu ne putem baza doar pe testele de ovulatie. Buun, saptamana ce tocmai a trecut m-am gândit sa fac un test de sarcina, gandindu-ma ca a trecut ceva timp de la asa zisa ovulatie și cumva ar fi trebuit sa am menstruația, asta dacă totul a fost în regula și aceasta s-a produs. Am avut unul în casa tip banda, acela clasic barza, pe care l-am utilizat pe urina de dimineața, rezultatul fiind o liniuța foarte deschisa roz. Am zis sa încerc peste câteva zile din nou, insa evident ca nu am avut răbdare și seara am procurat un altul mai performant (cică) de la Dr. MAX, digital, care mi-a indicat simbolul - deci negativ. Am așteptat cam 2 zile și am repetat testul, am cumpărat altul din farmacie, clasic, ultransensibil, la care în mai puțin de 1 min mi-a apărut a doua dunga identica cu cea de Test, deci pozitiv.
În momentul de fata sunt un pic confuza, dat fiind faptul ca unul dintre teste care se spune ca ar fi mai performant a fost negativ. M-am gândit ca este cam devreme totuși. Celelalte doua teste, ambele ultransensibile, pozitive, am înțeles ca depistează niveluri scăzute de HCG pana la 10mlUi, în schimb cel digital negativ îmi indica pe prospect ca sensibilitate 25mlUi.
Sa fie asta cauza pentru care cele doua au fost pozitive și acela negativ?
Oricum, am achiziționat un alt test astăzi pe care abia aștept sa-l fac mâine, insa m-am gândit totuși sa mai cer opinii legat de testele acelea ultrasensibile și cele digitale.
De asemenea, menționez ca de ieri am mici scurgeri maronii, slab cantitativ, abia sesizabile care îmi pun sunt semn de întrebare. Alte dureri sau simptome nu am, mici dureri de sani și uneori crampe.
Exista oare posibilitatea ca din cauza dezechilibrelor hormonale sa iasă testele pozitive?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Testul de sarcina ca un dispozitiv medical e destul de precis, având o acuratete intre 90-99%)

| MihaelaMs02 explică (pentru sierra1):

Ne-am dori sa fie pozitiv și totul bine căci ne dorim acest copilaș.

| sierra1 a răspuns (pentru MihaelaMs02):

Să fiți sănătoși!