| Dany_7688 a întrebat:

...As dori o reteta de: dulceata de zarzare... daca, cunoaste cineva.big grin


multumesc mult!


Fundahappy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Zarzare coapte, separate de coaja si simburi. Zeama care rezulta se amesteca cu zahar(kg de zahar /kg de zeama), o lamiie taiata felii.Se fierbe pina se ingroasa. Este f buna datorita gustului usor dulce acrisor.Este perfecta pentru prajituri, clatite etc.

1 răspuns:
| măcheamăăăî a răspuns:

Ingrediente

1 kg caise
1, 200 kg zahar
2 pahare de apa
2 linguri zeama de lamaie












Mod de preparare

Se iau fructe care sa fie destul de dulci, dar nu prea coapte si moi, se spala, se oparesc 1 minut in apa fierbinte, se racesc, li se scot samburii si coaja, si se lasa sa se scurga de apa;

Samburii se sparg, se curata de pielita si se pun la loc in fiecare caisa;

Intre timp se prepara un sirop din 1, 2 kg de zahar, 2 pahare de apa;

Cand siropul este legat, se adauga caisele si zeama de lamaie si se lasa sa fiarba la foc mic pana se leaga bine, indepartandu-se din cand in cand spuma de deasupra cu spumiera;

Apoi se ia vasul de pe foc si se acopera cu un servet udat si stors, lasind astfel pina a doua zi. Se pun in borcane cu mare atentie sa nu se strice caisele.




Tips:

Pentru a ramane tari caisele curatate de pielita si samburi, se pun in apa de var pentru 20 minute. Se scot din apa de var si se spala bine cu apa rece;

>i>Zeama de var se obtine din circa 1/4 kg var stins amestecat cu 2 l apa rece. Se lasa sa se limpezeasca cateva ore, apoi se scurge cu atentie lichidul clar de deasupra;

Se poate folosi si apa cu bicarbonat in loc de zeama de var


Sper ca ti-e de folos.