Antrenamentul excesiv cu greutati poate avea consecinte foarte nefaste. Pe langa faptul ca masa musculara in loc sa se dezvolte, dimpotriva scade, deoarece nu lasi muschii sa se refaca si acestia incep sa se atrofieze, de asemenea iti uzezi articulatiile. Dupa zece ani nu ar trebui sa mai ai probleme. Si eu am avut mana rupta si trag de fiare, fara sa am nimic. Faceti pauza de macar o zi intre zilele in care va antrenati. Daca simtiti nevoia sa faceti pauze mai lungi, nu-i bai daca o lasati mai moale o saptamana sau chiar o luna, chit ca-ti iesi un pic din forma. Dupa ce te apuci din nou de antrenamente, find odihniti, o sa vedeti ca dati randament mai mare.
Foarte bun sfatul tau multumesc... p.s nu fac zilnic lucrez cate o grupa musculara la 2 zile si in in weekend pauza deci de 3 ori pe saptamana
Pai dupa cum spui tu e Okey. Sfatul pe care pot sa vi-l dau este ca odata ce v-ati apucat de greutati in primul rand sa nu neglijati muschii spatelui, fiindca daca nu-i antrenati si pe acestia, greutatea suplimentara din timpul exercitiilor merge toata pe coloana. Bine antrenati muschii spatelui preiau mult din sarcina pe care trebuie sa o duca coloana. Nu va aruncati la greutati mari. In ce priveste ganterele, greutatea acestora se stabileste astfel incat sa poti face intre 6 si 10 ridicari. Daca poti duce mai mult de 10, trebuie sa mai pui greutati, dar nu mai mult decat sa poti face 6 ridicari, ideal ar fi 8. Un alt aspect deosebit de important este corectitudinea executiei. Cand faceti ridicari de gantere, picioarele trebuie sa fie usor departate, pentru mai multa stabilitate de asemenea puteti deplasa unul dintre picioare un pic mai in fata. Spatele sa fie intotdeauna drept, altfel riscati sa va stricati coloana. Este tolerat balansul usor in timpul ridicarilor, dar mereu trebuie sa incercati sa-l evitati. Ganterele, odata ce au fost aduse la nivelul pieptului, nu se lasa dintr-o data jos. Se lasa gradual, astfel incat practic sa-ti antrenezi muschii atat la ridicare cat si la coborare. La sfarsitul coborarii, nu lasati ganterele efectiv pana jos, aduceti-le pana ce aproape bratele sunt paralele cu corpul dar pastreaza totusi un unghi discret cu acesta, astfel incat muschii sa nu iasa din starea de incordare. Ideia este sa puneti cat mai mult efort pe muschi si mai putin pe articulatii, de aceea conteaza foarte mult calitatea si nu cantitatea.
Succes
Da imi face placere sa aud ca tot ce ai zis tu fac si eu muschii spatelui i lucrez impreuna cu umerii si nu i neglijez deloc si mai ales am grija la greutatile trag cu greutatiile ideale astfel incat sa pot face 10 bucati fara sa imi pocneasca venele pe mine si nici prea lejer sa nu fie...
Incearca sa maresti greutatile vei observa ca durerea se va accentua o perioada iar pe urma va disparea definitiv iar muschii ti se vor dezvolta foarte mult.
JeZeNNN întreabă: