| dianaflor a întrebat:

Buna!
As dori sa stiu care ar fi cauzele amortelii? Lipsa de circulatie, anemia?
Eu dupa o ora sau peste o ora de stat pe scaun in fata calculatorului amortesc bine...de obicei la un picior mi se intampla. Este ceva normal?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| madalina2727 a răspuns:

Una dintre cauzele amortelii este si anemia. Fa-ti niste analize de sange pentru a sti cu exactitate, du-te la medicul de familie si el iti va indica ce e de facut. S-ar putea sa ai si un deficit de vitamine, ia de la farmacie compexul B de vitamine. Dar cand stai 1-2 h pe scaun fara sa te misti deloc e normal sa iti amorteasca corpul, sa simti ca te dor oasele si ca ametesti usor.Si mie mi se intampla asta daca nu iau macar o pauza de 10 min la o ora de calculator.

| doctoru a răspuns:

Deci : anemia nu da amorteli. da AMETELI. amortesti de la coloana vertebrala(sciatica, sau o alta deformamare) nu e normal sa amortesti foarte puternic(presupun ca nu stai nemiscata sau cu picioarele sub tine)fa un control la coloana. daca esti din buc. recomand foisorul de foc.

| Hypathia a răspuns:

Si eu amortesc foarte repede, dar eu sunt hipotensiva. Tu stai bine cu tensiunea?