Cunoscut si ca "regele fructelor", mango abunda in antioxidanti, fiind si sarac din punct de vedere caloric, dar bogat in vitamine si minerale. Despre mango se spune ca face parte dintre acele alimente care protejeaza cel mai bine de imbatranirea prematura.
Spre deosebire de alte fructe, mango contine o cantitate mare de Vitamina E, insa si Vitamina A (beta caroten), B6, C si K, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, cupru, fier, zinc si fibre, conform suite101.com.
Un fruct contine peste 3 grame de fibra, care nu numai ca scade nivelul colesterolului dar ajuta si digestia. In plus, studiile au aratat ca ajuta la scaderea in greutate, nu doar datorita fibrei, ci si gratie continutului mare de apa. Un fruct contine numai 135 de calorii, ceea ce il face sa fie gustarea perfecta.
Un mango contine 96% din cantitatea zilnica recomandata de Vitamina C, care protejeaza inima si vederea, asigura sanatatea pielii, tinand-o tanara mai mult timp. Despre Vitamina C se stie ca ajuta si sistemul imunitar.
Cat despre Vitamina E continuta si beta caroten, acestia sunt niste antioxidanti puternici, care ajuta organismul sa faca fata efectelor radicalilor liberi. In plus, s-a demonstrat ca alimentele bogate in antioxidanti reduc riscul instalarii bolilor cardiovasculare, a catorva tipuri de cancer si tin ochii sanatosi.
Acelasi fruct este si bogat in Vitamina B6, care ajuta sistemul imunitar, mai ales la batranete, reduce riscul formarii calculilor renali la femei si previne bolile cardiovasculare. In plus, Vitamina B6 imbunatateste si functionarea creierului si diminueaza simptomele premenstruale.
Vitamina K nu numai ca previne formarea cheagurilor de sange, dar tine si oasele sanatoase, diminuand riscul de fracturi. Magneziul continut este esential pentru functionarea sistemului nervos, musclar si cardiovascular. Studiile au aratat ca magneziul joaca un rol important in scaderea presiunii arteriale, in scaderea in greutate si in reducerea riscului de sindrom metabolic.
Chiar daca contine mult zahar - circa 31 de grame la un fruct - mango are un indice glicemic mic, ceea ce inseamna ca nivelul zaharului din sange nu va creste brusc dupa ce a fost consumat, scazand apoi la el de brusc.
Pai in functie si de ce a mancat in ziua respectiva; tinand cont ca 100g mango are 17g de carbohidrati...trebuie avut grija si trebuie sa faceti calculul. nu v-a invatat medicul?
User252426 întreabă: