| alessia_9852 a întrebat:

as vrea sa ma ajutati cu ceva: am inceput de marti sa iau anticonceptionale pentru prima data,ginecologul mi-a recomandat sa le iau in prima zi de ciclu,dar am citit pe internet,si mi-au mai zis unele prietene ca pot sa le iau in orice zi, numa ca nu voi fii protejata timp de 7 zile!
Acum incep sa ma speriu si chiar nu stiu ce sa fac.
Contacte sexuale neprotejate nu am avut.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

NU ai voie sa incepi contraceptive in alta zi decat cea prescrisa de ginecolog. NU stiu ce alti emdici ti-au spus ca poti incepe contraceptivele din orice zi, dar ii poti da in judecata, pentru tentativa de omor. NU te documenat niciodata de pe internet, fiindca poti muri, ascultand sfaturile unora care nu sunt medici.
Daca iei contraceptivele din alta zi decat prima zi a menstrei NU esti protejata in prima luna deloc, deci trebuie sa folosesti prezervativ pana dupa urmatoarea menstruatie. Problema grava apare daca cumva ziua in care le-ai luat nu era una din primele 5 zile ale ciclului menstrual, fiindca aiintervenit cu hormoni peste desfasurarea unui ciclu hormonal si iti poti provoca probleme endocrine foarte grave. E normal sa fii speriata, dar linisteste-te si ia decizii intelepte care sa limiteze dezastrul:
1. NU intrerupe contraceptivele, iti poti declansa o hemoragie fatala.
2. Mergi LUNI la ginecolog pentru consultatie, ecografie si discutie privind ce masuri trebuie sa iei. Alege un ginecolog care la nevoie te-ar putea interna cateva zile in spital (in principiu nu e nevoie, dar ecografia iti va spune cu certitudine).
3. Protejeaza-te cu prezervativ.

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Si eu care vroiam sa iti spun bravo, esti printre putinele de le TPU care ia anticonceptionale dupa sfatul medicului, dar m ai contrazis pana la urma.

| laurentiu80 a răspuns:

Deci cand incepi ""tratamentul" prima pastila se ia in prima zi a ciclului menstrual timp de 21 de zile in fiecare zi, apoi se face pauza o saptamana, in care in saptamana asta iti vine iarasi menstruatia care dureaza de regula mai putin maxim 3 zile, si dupa astea 7 zile incepi cu a doua tableta.

| Gabitech a răspuns:

Parerea mea sa asculti medicul sau prietenele doar daca sunt medici happy asteapta pana luna viitoare