anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

As vrea sa ma ajutati cu un sfat(babesc) prin care sa imi treaca durerea asta de stomac pe care o am de vreo 4 zile(simt ca ma strange stomacu si sunt balonata). Am baut ceaiuri, am mancat supa, dar.degeaba; la doctor nu vreau sa ma duc pentru ca nu cred ca e ceva serios. Sper sa ma puteti ajuta.Multumescwinking

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Mefisto23 a răspuns:

Miere de albine, face minuniwinking

| Eu.si.atat a răspuns:

Este posibil sa fie ceva serios, aceasta durere persista de 4 zile, cam mult nu crezi thinking, ar fi bine sa consulti un medic.Incearca ceaiul de flori de soc (am auzit ca este bun pentru. stomac).

| BlueBaby a răspuns:

Ia Debridat. (1 capsula de 3 ori pe zi) Sunt ft bune. De curand eu si mama mea am avut niste dureri ingrozitoare de stomac si pentru nu mancasem nimic aiurea noi credem ca ar putea fi de la apa de la robinet. De atunci nici ca ma mai ating de el, beau numai apa platahappy...Am fost la farmacie si tipa ne-a recomandat acele pastile. Pe noi ne-au ajutat. Sper ca o sa aiba efect si la tine. Sa auzim de binehappy

| Warned a răspuns:

Orice tulburare trebuie sa inceteze in 48 de ore. Daca nu se intampla asta sau apar crampe importante dupa mese, varsaturi violente, o sufocare sau o durere in partea dreapta sus a abdomenului, trebuie sa consultati un medic.

O gastroscopie va va permite sa detectati orice tulburare a echilibrului gastric, pana la prezenta unei bacterii – helicobacter pylori – responsabila cu ulcerul. Apoi, tratati problema astfel incat sa va regasiti apetitul fara sa va fie teama de arsuri.

1. Antiacizi – aceste medicamente lupta impotriva aciditatii excesive extrem de nociva pentru stomac. Anumiti antiacizi actioneaza prin blocarea receptorilor histaminici responsabili cu secretarea acidului clorhidric.

Concentrate ca dozaj, aceste produse sunt eliberate pe reteta. Cu toate acestea, aceleasi substante active se gasesc in cantitati mai mici si se vad fara reteta. Alti antiacizi, datorita ph-ului bazic de aluminiu si magneziu pe care il contin, neutralizeaza aciditatea excesiva ce domneste in stomac.

2. Betaina – cea mai mare parte a timpului, durerile apar dintr-o banala dispepsie, o senzatie de greutate pasagera datorata unei mese copioase si prea asortate cu bauturi bogate. Acest medicament se vinde fara reteta si-a dovedit eficacitatea in eliminar problema festinurilor somptuoase. O mica smecherie pentru gurmanzi: un comprimat efervescent chiar inainte de petrecere permite ocolirea indigestiei.

3. Bicarbonat – acest remediu vechi este campionul neutralitatii, este suficient sa dizolvati o lingurita de bicarbonat intr-un pahar de apa. Beti dintr-o suflare. Puterea sa de „tampon" elimina excesul de aciditate. De obicei, un varf de bicarbonat adaugat in timpul gatirii face legumele uscate si alimentele acide mai digerabile de catre persoanele sensibile.

4. Consultati medicul – o senzatie de arsura in partea superioara a tubului digestiv poate sa asunda o boala. Ar putea fi o gastrita, o inflamatie a mucoasei. Chiar si o tuse persistenta in ciuda siropurilor pot sa semnaleze un reflux gastro-esofagian.

5. Hainele – cei care au experimentat stiu. Gastrita, aceasta inflamatie a mucoasei care tapiteaza stomacul, este uneori foarte dureroasa. Este inutil sa agravati situatia comprimand zona abdominala. Cat timp dureaza criza, desfaceti curelele si alte haine stramte.

6. Homeopatie – atunci cand tulburarile nu sunt dese, putem sa folosim cateva pastilute. Inainte de masa: Nux vomica 15CH, o doza cu jumatate de ora inainte de a manca. Dupa o masa copioasa: Antimonium crudum 5CH, 2 pastilute in fiecare ora, apoi de 5 ori pe zi. In caz de balonari: Carbo vegetabilis 5CH, 2 pastile inainte de pranz si cina.

7. Lapte – este unul dintre rarele alimente care sunt bune in caz de rau la stomac. In ciuda aciditatii sale reduse, el poate sa ingrijeasca o arsura, permitandu-ne sa ne facem plinul de vitamine. Ca si bananele, de altfel. Asa ca. votati pentru un milkshake de banane.

8. Lemn dulce – datorita efectelor sale antiulceroase, aceasta radacina calmeaza arsurile gastrice. In apa fierbinte lasati la infuzat mai multe minute radacina, pentru a obtine o doza eficace de substante active. Nu luati in caz de hipertensiune si nu mai mult de 4 saptamani.

9. Perna – ridicati capatul patului pana la un unghi de 30 de grade cu tot cu saltea. Este deseori suficient pentru a usura durerile. Explicatie? Bustul se gaseste astfel in cea mai buna pozitie pentru a imbunatati curgerea secretiilor digestive catre josul corpului si catre partea de sus. Este eficace in caz de reflux gastro-esofagiancare fac sa ridice continutul acid al stomacului catre esofag.

10. Relaxare – yoga sau vacante. Orice mijloace sunt bune pentru a evita stresul, cu conditia sa nu suprasolicitati muschii abdominali in aceasta perioada de fragilitate gastrica. Stresul, perturband irigatia sanguina a stomacului, poate sa duca la formarea unui ulcer. Atunci cand este inevitabil, mai bine asteptati un moment mai calm pentru a se pune la masa.

Aveti grija de sanatatea voastra si nu desconsiderati semnele pe care vi le da stomacul.