Las-o mai moale cu sucu'. Ti-o zic din proprie experienta. Mi-am dereglat rau de tot sistemu' cand mi-am cumparat un bax din hypermarket si am baut o saptamana doar cola. ~2 litri pe zi. Nu doar ca mi-a stricat somnul si ca de dormit dormeam la cele mai ciudate ore, dar mi-a creat si o dependenta. Sunt ok acum, nu exagerez si beau doar la ocazii. Dar compozitia acestei bauturi este cunoscuta prin faptul ca este f nociva pentru stomac. Sa nu mai vorbim de doza de cofeina ce-o primesti.
Sfat: Fereste-te o perioada, pe cat posibil, de cola. Si consuma in cantitati mici, pe viitor.
Nu cola are legatura cu vorbitul in somn, ci faptul ca dormi agitat si nu te odihnesti bine. E buna cola, tuturor ne place, insa nu fa exces de ea pentru ca iti afecteaza sanatatea ( faci gastrite, ulcere, diaree, insomnii etc) si te ingrasi de la ea. E pacat sa te ingrasi de la cola, mai ales ca esti fata
N-are Cola nici o legatura cu asta, doar ca tu ti-ai stricat programul orelor de odihna asta e tot
Buna!
Clar, Cola contine cofeina din care se face si cafeaua. Adica, te tine treaza. Eu zic sa numai bei cola dupa ora 6/7 seara, daca vrei sa mai adormi noaptea. Cola nu e buna in general pentru organismul tau, mai ale pentru dantura. S-a zis ca s-a facut un experiment, s-a pus un dinte de lapte intr-un pahar de cola. Stii ce s-a intamplat cu dintele? S-a dizolvat... Cred ca iti dai seama daca a avut un asemenea efect asupra dintelui care de bine de rau, e solid ce efect are asupra stomacului tau?
Consumul de Cola nu are nicio legatura cu vorbitul in somn, insa are legatura cu faptul ca nu poti sa dormi, din cauza continutului ridicat de cofeina. Un sfat: incearca sa renunti la acest obicei nesanatos de a bea Cola pentru ca in curand o sa-ti fie afectat ficatul. Deci daca vrei sa dormi renunta la Cola, spre binele tau. Bafta!
Nu cred ca este din cauza sucului, dar ai grija ca e foarte daunator organismului, plus ca e facut din petrol, shhh nu mai zii la nimeni. Cu vorbitul in somn ma confrunt si eu