Nu inteleg de ce n-ai intrebat toate astea la ginecolog si ai inceput sa iei pastilele avand atat de multe nelamuriri. In principiu, ar fi trebuiet sa citesti prospectul de 10-12 ori cu atentie pana la-i fi stiut in mare pe dinafara si sa discuti TOT ce nu intelegi cu ginecologul intr-o noua sedinta. Sa incerc sa te lamuresc un pic:
1. in ovarul micropolichistic, contraceptivele pun ovarul in repaus ceea ce duce, in 6 luni, la disparitia chisturilor.
2. sangerarile permanente se numesc spotting si inseamna ca nu tolerezi prea bine preparatul, asa ca in cele 6 zile ramase trebuie NEAPARAT sa mergi la un nou consult ginecologic la medicul care ti le-a prescris si care poate sa-ti schimbe preparatul.
3. in ziua 11 erai protejata. atata timp cat v-ati facut toate analizele necesare, nu e nici o problema si nici insarcinata nu esti.
4. menstruatia va veni candva in pauza dintre cele doua folii (intre ziua 3 si ziua 5, cel mai probabil) si se va opri dupa ce incepi o noua folie.
5. in pauza de 7 zile esti protejata de sarcina, deci poti face sex neprotejat
6. iniante de a merge la medic citeste de multe multe ori prospectul, cu dictionarul langa tine, incearca sa intelegi si sa retii fiecare cuvant si, la consultatie, intreaba medicul privind orice nelamurire (dupa ce te asiguri ca l-ai citit de suficiente ori si ti-ai lamurit fiecare cuvant in parte din dictionar)
Buna. Fica mea are aceiasi problema care o ai si tu. Ea ia tratamentul acesta cu anticonceptionale de 6 ani de zile.
Problemele care le ai acum, or sa dispara in timp pentru ca organismul trebuie sa se obisnuiasca cu tratamentul.
Din 6 in 6 luni trebuie sa faci o detoxifiere a ficatului.
Nu este obligatoriu ca dupa pauza de 7 zile sa-ti vina si CM, iar in acea pauza e bine totusi sa te protejezi daca faci dragoste ( iubitul tau sa foloseasca prezervativ).
In mod normal nu ar trebui sa ramai insarcinata, dar "paza buna trece primejdia rea".
Si Pana la urma Sunt la a 17-a pastila si inca sangerarile nu s-au oprit. Cum am zis mai sus mici sangerari in fiecare Zi de atunci.am inteles ca corpul meu trebuie sa se obisnuiasca cu ele.mai am 5zile si fac pauza de sapte zile.Plus ca sanii imi sunt foarte sensibili si ma dor.e reactia organismului meu la pastile.e ceva grav? Va Multumesc pentru raspunsuri si poate ma ajutati sa stiu exact daca aceste simptome sunt normale.
Mario1996 întreabă: