| amyamy a întrebat:

As vrea sa mai aflu pareri de la fete care folosesc anticnceptionale. Am inceput sa le iau de luna aceasta, nu ca as fi vrut eu sa le iau ci in urma unui consult doctorul mi-a spus ca am ovare polichistice(ceea ce ma distrus) si mi-a recomandat anticonceptionale pe 6 luni deocamdata,spunandu-mi totodata ca aceste antiConceptionale contin hormoni feminini si impiedica ovulatia si nu se mai formeaza acei foliculi pe ovar (ceva de genu a spus) deci oricum mi-au fost recomandate in urma diagnosticului meu cu aceste ovare polichistice. In fine ce nu inteleg eu si nu prea stiu cum se folosesc exact; plus ca dupa ce am inceput sa le iau,normal in prima zi de ciclu, in fiecare zi de atunci dupa ce mi s-a terminat menstruatia imi curge ceva maroniu inchis asemanator cu sangele, la inceput mai mult acum mai putin; sanii ma dor sunt foarte sensibili si parca au mai si crescut in volum. tin sa spun ca le iau de 15 zile, mai am 6 si trebuie sa ma opresc 7 zile! nu inteleg acele scurgeri mereu vor fi? 6 luni de zile cat iau astea si apoi probabil ca mai trebuie sa iau tot asa va fi? voi care luati la fel vi se intampla? plus ca sunt nelinistita cu ceva :dupa 11 zile de cand am inceput sa iau pastilele m-am culcat cu iubitul meu si a lasat in mine, ma gandesc ca nu e problema asa mare dar totusi sunt nesigura, am inteles ca ca recomandat e dupa 7 zile cel mai sigur deci nu prea ar trebui sa imi fac probleme nu? Si mai am o nelamurire, dupa pauza de 7 zile normal incep iar a opta zi cu prima pastila deci normal in acea zi ar trebui sa imi vina si menstruatia nu? si daca nu imi vine menstruatia in ziua in care trebuie sa iau pastila? e ok sa o iau atunci daca nu imi vine menstruatia? nu prea stiu sad si in pauza de 7 zile am voie sa ma culc cu iubitul meu neprotejata ca atunci nu iau pastilele, are ceva pot ramane gravida? va rog sa imi raspundeti si sa imi dati niste sfaturi am mare nevoie sunt afoana cu pastilele astea, doctorul mi-a spus doar de pauza dar nu am intrat in amanunte cu el. am fost impotriva lor tot timpul si acum am ajuns sa fiu nevoita sa le iau din cauza acestor ovare polichistice poate ma tratez intr-un fel sau altul. Insa din cate vad sunt foarte sensibila la ele toate ma dor plus ca am scurgeri minime (acum)in fiecare zi. nu inteleg va rog frumos daca aveti chef si timp si va pricepeti sa ma lamuriti si pe mine. v-as fi enorm de recunoscatoare. va multumesc si cum e regula pe aici dau si funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu inteleg de ce n-ai intrebat toate astea la ginecolog si ai inceput sa iei pastilele avand atat de multe nelamuriri. In principiu, ar fi trebuiet sa citesti prospectul de 10-12 ori cu atentie pana la-i fi stiut in mare pe dinafara si sa discuti TOT ce nu intelegi cu ginecologul intr-o noua sedinta. Sa incerc sa te lamuresc un pic:
1. in ovarul micropolichistic, contraceptivele pun ovarul in repaus ceea ce duce, in 6 luni, la disparitia chisturilor.
2. sangerarile permanente se numesc spotting si inseamna ca nu tolerezi prea bine preparatul, asa ca in cele 6 zile ramase trebuie NEAPARAT sa mergi la un nou consult ginecologic la medicul care ti le-a prescris si care poate sa-ti schimbe preparatul.
3. in ziua 11 erai protejata. atata timp cat v-ati facut toate analizele necesare, nu e nici o problema si nici insarcinata nu esti.
4. menstruatia va veni candva in pauza dintre cele doua folii (intre ziua 3 si ziua 5, cel mai probabil) si se va opri dupa ce incepi o noua folie.
5. in pauza de 7 zile esti protejata de sarcina, deci poti face sex neprotejat
6. iniante de a merge la medic citeste de multe multe ori prospectul, cu dictionarul langa tine, incearca sa intelegi si sa retii fiecare cuvant si, la consultatie, intreaba medicul privind orice nelamurire (dupa ce te asiguri ca l-ai citit de suficiente ori si ti-ai lamurit fiecare cuvant in parte din dictionar)

| PsihinG a răspuns:

Buna. Fica mea are aceiasi problema care o ai si tu. Ea ia tratamentul acesta cu anticonceptionale de 6 ani de zile.
Problemele care le ai acum, or sa dispara in timp pentru ca organismul trebuie sa se obisnuiasca cu tratamentul.
Din 6 in 6 luni trebuie sa faci o detoxifiere a ficatului.
Nu este obligatoriu ca dupa pauza de 7 zile sa-ti vina si CM, iar in acea pauza e bine totusi sa te protejezi daca faci dragoste ( iubitul tau sa foloseasca prezervativ).
In mod normal nu ar trebui sa ramai insarcinata, dar "paza buna trece primejdia rea".

| PsihinG a răspuns:

P.S. Daca mai ai nelamuriri, accepta-mi prietenia si trimite-mi mesaj.

| amyamy explică:

Si Pana la urma Sunt la a 17-a pastila si inca sangerarile nu s-au oprit. Cum am zis mai sus mici sangerari in fiecare Zi de atunci.am inteles ca corpul meu trebuie sa se obisnuiasca cu ele.mai am 5zile si fac pauza de sapte zile.Plus ca sanii imi sunt foarte sensibili si ma dor.e reactia organismului meu la pastile.e ceva grav? Va Multumesc pentru raspunsuri si poate ma ajutati sa stiu exact daca aceste simptome sunt normale.