| Ariamnaa a întrebat:

Buna! As vrea sa merg la nutritionist, am 13 ani si nu prea ma pot lasa de dulciuri, sucuri acidulate, carne etc. Credeti ca la nutritionist ar fi ok sa merg oare m-ar ajuta. Adica as vrea sa imi fac micsorare de stomac dar nu stiu daca imi face mie si nu stiu daca ar vrea parintii mei. Nu i-am intrebat dar sigur nu vor. Ce spuneti ati fost la nutritionist stiti ceva? Sunt constienta de faptul ca nutritionistul nu va tine cura pentru mine dar as vrea si asa. Sincer sunt cam grasuta pentru varsta mea am 13 ani si 1.66 si cred ca 70 si cv de kg. Mi-as dori sa slabesc nu de gura oamenilor ci ca nu ma mai simt ok, gasesc haine greu si as vrea sa fiu o barbie body daca stiti la ce ma refer. Am mai incercat sa mai slabesc dar am o sora de 5 ani care e slabuta si mananca toata ziua dulciuri si as mana si eu, dar nu stiu daca asta e o scuza. Mama a slabit singura 10 kg dc eu nu pot. Am inceput sa ma desconsider si sa am o stima de sine scazuta in ceea ce priveste corpul meu.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Pentru operatie de micsorare a burtii astepti sa ajungi adult, suporti tu cheltuiala asta. Dupa faci dieta

| AnemonaP a răspuns:

Da, te-ar ajuta. Ești adolescenta, micsorarea de stomac se face când suferi de obezitate morbidă. In niciun caz in situația ta. Tine minte ca durează 21 de zile sa scapi de un obicei in general. Și eu când am avut de slăbit câteva kg, câteva zile am renunțat la dulciuri și după doua săptămâni deja nu mai aveam vreo pofta. Poftele se controlează, tine de tine.

| Frank51 a răspuns:

Ce poate schimba cineva din exterior dacă tu personal nu poți?

| Nirvanaaa a răspuns:

Trebuie sa îți schimbi tu stilul de viața. Fiecare are un metabolism diferit.
Mergi la nutriționist îți va face un plan pe care va trebui sa îl respecți. La 1, 66 și la kilogramele tale nu îți face nimeni operație. Nu ai peste 100 de kg deci se poate remedia prin dieta și mișcare problema.
Schimbarea trebuie sa o faci tu. Nutrionistul doar îți explica ce trebuie sa faci, tu trebuie sa te tii de treaba.

Răspuns utilizator avertizat
| Mirel4412 a răspuns:

Vrei sa slabesti niste kg si te-ai gandit ca daca pui o intrebare pe TPU asta se intampla. Pur si simplu nu mai manca atat de multe prostii, fa mult sport si mananca lucruri sanatoase. Culca-te devreme si trezeste-te devreme. Daca nu vrei sa faci ce ti-am zis sau pare prea greu pentru tine, atunci iti meriti soarta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ba da, poți. "Nu pot" e doar în capul nostru.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poate mănânci pe fond emoțional. În cazul acesta e necesară psihoterapia.

| Mopmop a răspuns:

Rezolvarea este la parintii tai. Vorbeste cu ei si de comun acord faceti cumparaturile impreuna si rationalizeaza dulciurile.
Cel mai important...nu manca nimic cu minim 2 ore inainte de a te pune la somn.
Multa sanatate iti doresc!