| SaRiNoOtZa a întrebat:

As vrea sa stiu cum sa nu imi mai fie frica cand ma duc sa fac analize.Imi este foarte frica sa fac analize numai cand ma gandesc la lucrul ca trebuie sa mi se ia sange ma speri.Maine trebuie sa ma duc sa imi fac niste analize de sange si as vrea sa nu ma mai gandesc la acest lucru.Mama ma convinge ca trebuie sa fac aceste analize fiindca sunt pentru binele meu dar eu sunt foarte speriata de ace.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
SoftCristi
| SoftCristi a răspuns:

Ai fobie de ace? Urat...
Ia telefonul si uita-te la un video, la ceva, eu cand eram mai mic si trebuia sa imi faca vreun vaccin sau ceva ma jucam cu un radio mic. big grin

8 răspunsuri:
daniela
| daniela a răspuns:

Daca iti este frica poti sa ai surpriza sa nu poata sa-ti recolteze snge si atunci te va chinui mai mult. Nu te uita intinde mana si gandeste-te la ceva care-ti place cel mai mult. O sa vezi ca merge si nici nu stii cand se termina povestea asta.

| Ancutsa a răspuns:

Buna!
ii doar o intepatura de ac. nu are de ce sa te sperie atat de tare :*
mai mult de cateva secunde nu dureaza. ai sa vezi ca iti va lua sangele si tu o sa intrebi " cand e gata sa ma anuntati " si ea iti va raspunde ca deja ti-a luat sange :* [ asa am patit eu, in cazul meu ]
Bafta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da te cred si mie rau...am mers pana acum de doua ori la analize ...prima data nu am stiut exact despre ce este vorba... dupa aia din cauza ca m-am gandit m'a luat cu ameteala si nu mai auzeam... a doua oare a fost jale... nu mai vedeam ...totul era in ceata si alb nu mai auzeam si e o senzatie groaznicaaaaa... uraaasc analizeeeleee ...acum nu stiu ce sa iti zic!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Incearca sa fi foarte relaxata si sa te uiti foarte atenta pe`acolo prin jur, la panourile alea coloratelaughing, la pozele alea cu bebelusi pe cantar, sau reclama la furizualidon alarolling on the floor, si sa nu iti fie frica[,] ca dupa aia "nu vine" sangelestraight face. Asa mai bine stai relaxoh go on, te uiti la poze ii mai zici un banc la asistenta!smug

Hai curaj!love struck

cami
| cami a răspuns:

Fa si tu cum faceam eu laughing!
Strangeam din dinti, si inchideam ochii, s-au speriat si asistentele laughing... si la urma imi zice una "Gata! " eu. nici nu mi-am dat seama, ca de era prea concentrata cu stransu'.

| JustMeFlory a răspuns:

Si eu sunt la fel.Chestia e ca acul ala nu iti face niciun rau! Adica e atat de mic! Si eu mi-am facut analizele de curand si nu am simtit si eram extrem de transpiratalaughing M-a durut mai rau dupa ce mi-am facut analizele.Ca mi s-a facut rau dupa accea asta e partea a doua! Tine-o de mana pe mama ta, vorbeste cu ea si va trece imediat. Te asigur! Bafta!

| claudiea79 a răspuns:

Depinde de ce asistenta dai. am fost sa imi ia singe odata si a terminat intr-un minut. nu am simtit nimic. a avut o mina usoara cum se spune. a 2 a oara era o asistenta care ii era frica ii tremura mina si mie imi era frica. am fobie de ace/ m-a tinut acolo o ora de m-am albit la fata si imi tremurau piioarele pina la urma mi-a gasit vena si a facut. prin analiza de singe depisteaza multe bolii. iti trebuie cind te casatoresti. cind te angajezi. cind dai pentru carnet de conducere. nu ai ce sa faci. uneori esti nevoit de imprejurari sa faci analize

| MrTroll a răspuns:

Nu mai radeti de ea ca poate sa vi se intample si voua sfatu meu este :cand te duci la medic sa-ti faca analiza indreapta capu in cealalta directie si poate nu simti sau convingeo pe mama ta sati ia ceva daca esti cuminte si nu plangi succeswinking