Buna White100,
Ceaiul verde ajuta foarte mult la sanatatea corpului si ar fi indicat sa bei in fiecare zi.
Avand in vedere ca esti tanara, nu e nicio problema, insa medicul de familie stie mai bine ce trecut medical ai si iti poate spune el/ea daca ar putea afecta negativ corpul tau.
Multumesc,
Filip
Si ceaiurile pot avea efecte negative, la fel ca medicamentele. Daca in scop medical nu este indicat sa faci un tratament cu ceai mai lung de 2 saptamani fara intrerupere, atunci cand nu este folosit ca medicament nu ar trebui folosit nici atat.
Orice lucru este bun, cand este facut cu judecata.
Si urmatoarea intrebare va fi daca e bine sa bei apa si/sau sa mananci la varsta de 16 ani? serios...
Si eu am baut ceai verde 2-3 ori pe zi de la 16 ani.
Este grozav!
Doar nu-l bea dupa ora 18, caci contine teina
Buna.
''-Efecte pozitive
S-a observat că polifenolii ceaiului verde și negru atenuează creșterile tensiunii arteriale, datorită proprietăților lor antioxidante.
Recent, unele studii epidemiologice au indicat faptul că consumul de ceai verde reduce ușor tensiunea arterială. 120 ml de ceai verde consumat pe zi timp de 1 an reduce semnificativ riscul de a dezvolta hipertensiune.
Ceaiul are acțiune diuretică,are acțiune antioxidantă,diminuă procesele de termogeneză,scade nivelul colesterolului din sânge;
Are efecte benefice asupra circulației sângelui și proceselor de digestie, stimulează procesele metabolice la nivelul celulelor sistemului nervos central,studii recente emitand ipoteza eficacității în prevenirea bolii Alzheimer.
Favorizeaza irigatia sanguina la nivelul tegumentelor favorizând regenerarea acestora,combate apariția cariilor datorita aportului de fluor,este tonic, energizant și combate stările depresive.
-Efecte negative
Efectele nocive ale consumului de ceai peste limită (negru sau verde) sunt din cauza a trei factori principali:
-conținutul de cafeină;
-prezența de aluminiu;
-efectele polifenolilor asupra biodisponibilității fierului.În ceea ce privește prezența de aluminiu din ceaiul negru și verde,unele studii au relevat capacitatea mare a acestei plante de a acumula Al.
Acest aspect este important pentru pacienții cu eșecuri renale, deoarece aluminiul poat fi acumulat de organism ceea ce poate duce la boli neurologice, prin urmare, este necesar să se controleze consumul de alimente cu cantități mari din acest metal.
De asemenea, consumul de ceai verde poate avea o afinitate pentru fier și infuziile de ceai verde poate provoca o scădere semnificativă a biodisponibilității Fe din dieta.
Pe de o parte, unii autori afirmă că ceaiul nu ar trebui să fie consumat de către pacienții care suferă de anemie. Pe de altă parte, acest efect poate fi benefic la pacienții cu hemocromatoză genetică.
Este demn de remarcat că interacțiunea dintre ceai și de fier poate fi atenuată prin adăugarea de lamaie în ceai.''
Wiki
Buna White100! Da este bine sa bei ceai verde la 16ani---eu am 18 si beau.Este foarte bine pentru organism. Funda?
Nu este nicio problema! Eu am 13 ani si beau cate 2-3 cani pe zi! Il ador! Funda?
MobscenexD întreabă: