| PuяpℓeMusic a întrebat:

Bunahappy
Aseara m-a durut burta foarte rau. Oare e posibil sa am apendicita? Mi-e cam frica sa ma duc la doctorcrying...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Corina a răspuns:

O simpla durere de burta nu arata neaparat ca ai apendicita. Poate esti deranjata la burta sau poate trebuie sa-ti vina ciclul (imi cer scuze, poate inca nu e cazul, dar nu stiu ce varsta ai). Apendicita se gaseste in partea dreapta, deasupra articulatiei piciorului (la stinghie, cum se spune in popor). Deci acolo ar trebui sa te doara, in principiu, dar pentru orice eventualitate, mergi fara frica la medicul de familie (si asta cat mai urgent posibil), ca sa te lamureasca si eventual sa-ti prescrie un tratament. In caz ca e apendicita, iti va recomanda el sa mergi la Chirurgie, caci cu apendicita nu e de glumit. Daca este intr-adevar, nu e bine sa stai acasa, caci poti face peritonita, din care se poate muri. Sanatate maxima!

7 răspunsuri:
| wormy a răspuns:

Ce treaba are burta cu apendicelebig grin?
...Si de ce sa iti fie frica sa te duci la medic?
happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde unde te doare
daca te doare mai sus s-ar putea sa ai

| PuяpℓeMusic explică:

Pt ca nu vreau sa-mi zica ca am apendicitalaughing

| T. AC a răspuns:

In dreapta imediat deasupra curburii de la osul bazinului cam pe acolo ar trebui sa te doara
si mie imi e frica de doctori dar cand merg acolo imi vine sa fig dar tot nu pot big grin
deci stai linistita nu e de la apendic

| klaudiu2009 a răspuns:

Atunci stai acasa. in caz ca e ceva deosebit de grav poate vine el la tine laughing)

| zeenath a răspuns:

Vai! Apendicele are " treaba cu burta" depinde de fiecare unde isi percepe burta laughing)))loolllll! Lasand gluma la o parte, nu ne-ai dat prea multe indicatii despre durere : unde este localizata mai exact ( fosa iliaca dreapta, epigastru ) Durerea de la apendice poate fi localizata si in epigastru ( la gura stomacului in termeni populari ), debutul durerii ( daca a aparut brusc sau lent ), caracterul durerii ( violent, in episoade, usoare ), daca a aparut durerea in urma unui efort sau a unei alimentatii, daca este sau nu urmata de greturi, voma, diaree/constipatie, sangerari in scaun. Durerile in zona abdomenului pot fi de mai multe cauze : de natura digestiva ( ulcer gastric, probleme de digestie inclusiv meteorism - gaze, balonare, colici ), probleme hepatice, infectii urinare ( vezica urinara, afectiuni renale ), apendicita, dismenoree - dureri de ovare in special inainte si in timpul menstruatiei, chist ovarian, peritonita - care da abdomen acut ( dureri abdominale foarte puternice ce da contractura mare musculaturii abdominale), HDS-( hemoragie digestiva superioara). Este nevoie de un consult medical de specialitate, nu este de glumit! Medicul curant va pune cu siguranta un diagnostic si un tratament. Sa nu va fie teama de medici! ( mai sunt printre ei care inca isi merita statutul de medic). Numai bine!

soothe
| soothe a răspuns:

Partea proasta este ca nu Dr ti-a facut apendicita si nici o agraveaza; este singurul care poate face ceva pentru tine;