| RainUmbrella a întrebat:

Astazi am aflat ca trebuie sa port ochelari.
Am -0.75. Nu prea stiu e mult sau putin? Si cat timp ar trebui sa-i port ca sa-mi revina vederea? Am 12 ani si nu am mai purtat niciodata. Am o miopie scoalara.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Deocamdata este o dioptrie destul de mica si, daca porti ochelarii permanent, va creste lent. daca nu ii porti, va creste mult mai rapid. Miopia nu este reversibila, vei purta ochelari toata viata.

| Mangustă a răspuns:

Nu nu e mult, ba din potriva. Eu am -0.50 si mi-a zis ca e din cauza calculatorului, dar trebuie sa-i port si la scoala. In general in primele luni ti se inrautateste situatia daca nu-i porti, dar chiar si daca ii porti o sa ti se inrautateasca. (nu, nu intreba asta doctorul ca sa te convingi ca normal ca nu o sa-ti zica ca da!) Apoi de mai duci peste juma de an sau un an la un control... Unde o sa-ti zica ca trebuie sa-i mai porti cativa ani si asa mai departe.
In concluzie nu iti face iluzii ca o sa scapi de ei peste cateva luni ca te amageti singur(a). Dar mai bine ii porti mereu ca altfel pot aparea complicatii si s-ar putea sa ajungi chiar sa iti trebuiasca pe viata.
Vestea buna! Acum lumea poarta ochelari si din placere, deci nu o sa inceapa nimeni sa comenteze la adresa ta, oricat de badarani ar fi ^^

| BladeK a răspuns:

Si eu pot ochelari de pe clasa 1... acum is pe a 12 a happy si am avut +6 acum am +3 -+4 si vederea pana sa fie perfecta nu mai poate ajunge...
daca tu ai doar 0, 75 probabil se va indrepta intr-un an 2 happy

| vladutz1999 a răspuns:

Cam ar trebui sa'i porti cam 1 sau 2 ani.
Si sora mea poarta si are 1.05 si a purtat 1 an si mai are 2 sau 3 nu stiu sogur big grin:*

| GeaniGeorgi a răspuns:

3-6 luni cred...