Deocamdata este o dioptrie destul de mica si, daca porti ochelarii permanent, va creste lent. daca nu ii porti, va creste mult mai rapid. Miopia nu este reversibila, vei purta ochelari toata viata.
Nu nu e mult, ba din potriva. Eu am -0.50 si mi-a zis ca e din cauza calculatorului, dar trebuie sa-i port si la scoala. In general in primele luni ti se inrautateste situatia daca nu-i porti, dar chiar si daca ii porti o sa ti se inrautateasca. (nu, nu intreba asta doctorul ca sa te convingi ca normal ca nu o sa-ti zica ca da!) Apoi de mai duci peste juma de an sau un an la un control... Unde o sa-ti zica ca trebuie sa-i mai porti cativa ani si asa mai departe.
In concluzie nu iti face iluzii ca o sa scapi de ei peste cateva luni ca te amageti singur(a). Dar mai bine ii porti mereu ca altfel pot aparea complicatii si s-ar putea sa ajungi chiar sa iti trebuiasca pe viata.
Vestea buna! Acum lumea poarta ochelari si din placere, deci nu o sa inceapa nimeni sa comenteze la adresa ta, oricat de badarani ar fi ^^
Si eu pot ochelari de pe clasa 1... acum is pe a 12 a si am avut +6 acum am +3 -+4 si vederea pana sa fie perfecta nu mai poate ajunge...
daca tu ai doar 0, 75 probabil se va indrepta intr-un an 2
Cam ar trebui sa'i porti cam 1 sau 2 ani.
Si sora mea poarta si are 1.05 si a purtat 1 an si mai are 2 sau 3 nu stiu sogur :*
anonim_4396 întreabă:
Deeaandreea9156 întreabă: