Buna dimineata, draga! Parerea mea este ca nu e bine ce faci. In primul rand, nu este bine sa mananci doar fructe toata ziua, deoarece te poti imbolnavi de stomac. In plus, corpul are nevoie de proteine, vitamine, fibre si multe altele pe care nu le iei numai din fructe. Daca vrei sa slabesti, incearca sa eviti dulciurile, prajelile, pastele fainoase, painea(in cantitati mari). si fa exercitii fizice. Dar este obligatoriu sa mananci 3 mese pe zi. Daca vezi ca nu da rezultate, du-te la un nutritionist(daca poti). Nutritionistul iti va recomanda mai multe analize si, in functie de rezultate, de afectiunile pe care le ai, iti va da o dieta potrivita. Numai bine iti doresc si un weekend minunat! Te pup cu drag!
E extrem de putin, e aproape infometare. Eventual puteai inlocui masa de seara cu anas, dar nu toate 3 mesele.
Eu am gasit aici ca unele sunt ok de consumat si seara
https://evitalfunctionalfood.ro/mananci-fructe-seara/
Aici explica cineva din propria experienta acum depinde de la organism.
https://lorenaburlacu.ro/de-ce-nu-e-bine-sa-mananci-fructe-seara/
Eu am un organism destul de favorabil, ma ingras destul de greu la ce program haotic de masa am. Mai mananc fructe si seara cateodata si nu mi s-a parut ca as avea probleme. Bine eu pot sa beau si Cola seara si dorm linistita. Mama de exemplu daca bea un pahar de Cola nu mai poate sa doarma.
Nu este rau atata timp cat l-ai mancat ca atare, neconservat. Pentru ca daca este conservat ar fi fost prea mult zahar.
Cu toate acestea, corpul mai are nevoie si de lipide care sunt grasimi; si trebuie sa fie grasimi vegetale. Corpul mai are nevoie si de proteine si altele.
Infometarea nu este solutia cea mai buna pentru slabit. Pentru ca daca nu iti iei caloriile, proteinele si carbohidratii necesari zilnic, vor aparea alte probleme de sanatate.
Ca sa slabesti trebuie sa renunti la carne, lapte, oua si branza -pentru ca toate acestea contin grasime animala, grasime de tip 'trans' care este greu digerabila de organism, si care se depune foarte foarte usor.
Daca vei manca cereale (din acelea neindulcite) cu lapte de soia, nu te vei ingrasa. Daca vei manca si alte verdeturi de asemenea nu te vei ingrasa.
Bine este sa sari peste masa de seara, sau sa manaci ceva usor. Pentru ca seara organismul nu va mai arde caloriile (din pricina ca nu se mai face miscare), ci se vor depune sub forma de grasime.
De asemenea vei slabi daca vei arde grasimile; si acestea se ard numai daca vei face exercitii fizice. Trebuie sa iti faci program ca in fiecare zi sa faci exercitii fizice. Numai in felul acesta se ard grasimile.
Fostul director de la Apple -Steve Jobs- a murit de cancer la pancreas ( https://ro.wikipedia.org/wiki/Steve_Jobs#Decesul ). Acesta s-a format din pricina ca a mancat numai fructe si nimic altceva. Fructele contin zahar, iar acesta afecteaza pancreasul daca acesta (zaharul) este consumat in exces. Iar zaharul este transformat de organism in grasime. Zaharul face parte din categoria glucidelor; adica a lipidelor; adica a grasimilor - (doar atunci cand este consumat, bineinteles). De aceea zaharul ingrasa -fie ca este luat din fructe, fie din dulciuri. Dar fructele fac rau numai cand sunt consumate in cantitati mai mari.
Trebuie deci sa mananci si mancare. Altfel nu doar ca vei priva organismul de alte vitamine, minerale, s.am.d., dar vei solicita si pancreasul din pricina zaharului sa produca o mare cantitate de insulina, ceea ce il va deregla.
Nu este chiar atat de rau ce ai facut astazi; dar sa nu faci din asta un obicei, ci doar din cand in cand. Apa ajuta la eliminarea zaharului, dar si la arderea grasimilor. Consuma cat mai multa apa zilnic, pentru ca nu te va ingrasa.
Nu e suficient.
Mai completeaza cu altceva: banana, avocado, pentru a obtine si niste proteine.
Sau 100gr carne fiarta (sau la grill, fara ulei), cu o garnitura de legume (fasole verde, broccoli, morcovi).
Nu trebuie sa te infometezi ca sa slabesti. Trebuie sa fii in deficit caloric si sa nu mananci multi carbohidrati. E simplu.
Nu e ok pentru ca in jur de 400 de calorii cat are ananasul e foarte putin.
Nu e bine sa mananci doar fructe sau legume e ca si cum aproape ca n- ai mancat nimic din cauza foamei care nu se potoleste dupa ce le-ai consumat. Risti sa te imbolnavesti. Mai bine fa mult sport. Infometarea nu e recomandata.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
aureliaghindoac întreabă: