| Gεσяgιαηαα a întrebat:

Astazi am mers in oras cu varmea iar in autobuz mi s-a facut rau... Incepusem sa numai vad deloc, totul era intunecat.Mi se inmuiasera picioarele dabea le mai simteam... Varamea vroia sa vada ce am dar aproape ca numai o auzeam. Am coborat [ ma tinea de mana ] pentru ca tot nu vedeam si am mers intr-o farmacie. Acolo era mai rece [ fata de caldura de afara] si mi-am mai revenit. O farmacista draguta mi-a luat tensiunea de 3 ori. Primele 2 dati a dat eroare iar a treia mi-a iesit 9.5. A spus ca o am scazuta! Este normal la 13 ani? + Sunt si pe stop. Iar mama a zis ca o sa imi ia calciu. O fi din cauza unei caderi de claciu si a menstruatiei?[ Sunt dabea in a 4-a luna.sad]

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Tensiunea era mica, dar nu anormal de mica la varsta ta. Poate fi din cauza menstruatiei si, mai probabil, din cauza alimentatiei. Cred ca nu mancasesi suficient azi sau in zilele anterioare (ma refer la mancare de buna calitate, nu dulciuri si prostii). Daca am dreptate, cel mai important este sa-ti reglezi dieta

| Gεσяgιαηαα explică (pentru Brigaela):

Mda. Pleasem pe la 12 si mancasem niste prajiturele cu ciocolata si suc. Atat... O fii si din cauza asta...

| Brigaela a răspuns (pentru Gεσяgιαηαα):

Dar un mic-dejun normal luasesi? Lapte, sau alte lactate, paine, branza, ou sau carne de buna calitate? Daca cumva nu, nu mai afce asemenea imprudente. Ai 13 ani, nu te poti comporta ca un copil de 3 ani caruia trebuie sa-i bage mancarea mama in gura, ai varsta la care poti avea grija singura de dieta ta si iti prepari singura mancarea, deci poti manca ce-ti doreste inima, sanatos sa fie.

| MMihai a răspuns:

Cred că ar trebui să mergi la medic și medicul îți va recomanda mai multe analize, pe care va trebui să le faci.

| DeejayAndr3y a răspuns:

Era plina masina?:]
Daca era ti s-a facut rau de la aglomeratie si de la caldura...

| Dana211 a răspuns:

Cum sa fi in luna a 4-a cu ciclul? Nu are nicio logica ce spui. Rau ti s-a facut cu siguranta din cauza caldurii si posibil si din cauza alimentatiei (daca nu ai mancat suficient) sau din cauza ca nu ai baut suficienta apa (erai deshidratata). Tensiunea normala e de 120 dar pentru varsta ta e foarte bine. Incearca pe cate de mult posibil sa bei multa apa si sa nu mai iesi din casa cand e foarte cald afara!

| crisbebe a răspuns (pentru Dana211):

Se refera ca dea bea i-a venit menstruati de 4 luni nu k de 4 luni e la menstruatie

| Gεσяgιαηαα explică (pentru Dana211):

Ms de raspuns. Ma refeream ca mi-a venit abia de 4 luni.

| Klaudya27 a răspuns:

Buna! Este normal sa te simti slabita in primele luni dar cu timpul te vei obisnui....incearca sa nu iesi afara cand e cald.

| DrGeO a răspuns:

Nu prea e bine,nu are legatura cu menstruatia, problema se pare ca e de cauza cardiaca-hipertensiune- si nu exista sa iti dea eroare, ori nu stie farmacista sa ia tensiunea ori nu ti-a spus cat este normal.O alta cauza poate fi hipoglicemie, sa fie si o criza de hipoglicemie, cel mai bine ar fi daca mergi la un consult cardiologic, eu asa as face in locul tau, nu sa iei neaparat calciu.si nu manca de la kfc mc fara cola fumat ciocolata anticonceptionale si grasimi, pana nu te duci la consult.

| hilafy a răspuns:

Cu siguranta ai avut o cadere de calciu parerea meahappy