anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna! Astazi eram in vestiar la scoala si ma certasem cu o colega etc etc si ea m-a impins si am venit cu splina sau coloana in marginea de la chiuveta. M-a durut toata ziua si m-am inrosit. Mi-am dat cu o crema si inca ma mai doare destul de tare. Este ceva grav? Si cam in cat timp o sa ma fac bine?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Unde te-ai lovit de fapt? Din ce scrii nu reiese unde este localizata durerea!

In caz ca nu ai invatat la scoala, splina este in zona abdomenului in partea stanga
Coloana vertebrala a omului este formata din mai multe portiuni > coloana cervicala, toracala, lombara, sacrul si coccisul
sunt slabe sanse ca cineva sa se loveasca la intreaga coloana, se poate in practica dar in urma unui accident serios precum caderea de la mare inaltime

Nu ai cum sa te lovesti de o chiuveta si in coloana si in splina in cadrul unei singure vatamari!

Depinde de gradul loviturii/cazaturii poate sa fie ceva ce nu este grav sau poate fi ceva grav, nu avem de unde sa stim de la distanta prin internet

Mergi la asistenta scolii sau medicul de familie daca durerea persista!

| sammie a răspuns (pentru Simpatic):

Scuze, la mijlocul coloanei.

La cea toracala.

Eram la o distanta de vreo 2 metri de chiuveta deci m-a impins cu destul de multa putere.

| Simpatic a răspuns (pentru sammie):

Este posibil sa fie o contuzie care va durea ceva vreme sau poate fi si ceva mai serios chiar
Loviturile acestea la coloana pot fi complicate
Insa nu cred ca este ceva grav, nu cred, asta nu inseamna ca nu poate fi
Nici medici de ar fi aici nu ti-ar putea da raspunsuri clare este de inteles de ce

| dullcat a răspuns:

Vorbeste cu parintii si mergi la medic.

| Filicasofia a răspuns:

În stânga sus este splina și este f vulnerabila la traumatisme. Se pot produce fisuri, rupturi de splina cu hemoragie interna, uneori lenta, insesizabila. Trebuie sa să duceți la spital la Urgente unde va vor face o ecografie abdominala pentru a confirma sau nu fisura de splina.