| albinuta1507 a întrebat:

Astăzi fac un an de când am fost operată de apendicită, și a început să mă doară burta jos când incerc să merg, sau dacă stau întinsă și vreau să îmi ridic picioarele, la fel mă doare, și când apăs ușor, abdomenul este tare, și când apăs în jurul operației ma doare cam rău, i sa mai întâmplat cuiva? Imi e frica sa le zic părinților, fiindcă imi e frica de spitale.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| romeo78 a răspuns:

Sunt operat de peritonită, apedincită cu puroi.
Dureri, locul operației dur la pipăit, sugerează că nu ați respectat întocmai indicațiile medicale post operatorii, nu ați purtat un brâu, dar și mai grav, elevă fiind ați făcut sport mai repede de 6 luni. Trebuie discutat cu părinții. Vi se va face probabil o ecografie a abdomenului, analize și apoi tratament, recomandări. Nu vă internează nimeni, decât dacă este o complicație. Oricum, discutați cu părinții. E bine să fiți văzută de medic!

| albinuta1507 explică (pentru romeo78):

Mie mi s-a spus ca am voie să reiau efortul fizic după 3 luni

| romeo78 a răspuns (pentru albinuta1507):

Trebuia să ai un brâu, efortul fizic trebuia moderat, plus regim. Mergeți la un control medical pentru a putea să vă liniștiți.

8 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Durerea este semnalul de alarma a corpului ca ceva nu e in regula acolo!

Vorbeste cu parintii tai, mergeti URGENT inapoi la control la medicul care te-a operat!

| Adry05 a răspuns:

Frica de spitale wow... Te duci la un consult, nu te muti acolo

| Violleta2022 a răspuns:

Dupa 1 an de zile, operatia s-a vindecat complet si nu mai sunt motive sa doara.
Cel mai probabil sunt gaze intestinale, care se pot elimina band 2 cani mari de ceai fierbinte, sau cat de cald poti.
In jumatate de ora, burta se va relaxa, gazele se vor elimina, disprand odata cu ele si durerea de burta.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Poate să fie o hernie, adică o rupere a unui țesut care ține intestinele, care să se fi produs în exact aceeași zonă unde ai operația. Durerea, chiar când mergi, arată că ceva nu este bine acolo. Dacă vrei să nu te mai doară, dar mai ales să fii din nou sănătoasă, este nevoie de un consult medical. Asta nu înseamnă neapărat că vei ajunge din nou la spital după aceea.

| SkyPilot a răspuns:

Albinuto, lasa frica si vorbeste cu parintii. Trebuie sa faci investigatii ca sa vedeti care e problema. Faci asta cat de repede, pentru ca o problema acolo este cat se poate de serioasa, iti afecteaza organele interne si este risc foarte mare inclusiv de deces.
Nu vreau sa te sperii, poate sa nu fie nimic serios, dar problema asta trebuie rezolvata imediat! Nu e de joaca!
Citeste cu atentie ce a scris si romeo78. Nu as vrea sa fiu in locul lui, am idee prin ce a trecut.

| Csander a răspuns:

Cu frica sau fara frica, sper ca esti constienta ca nu poti sta asa. Gandeste-te ca pe viitor s-ar putea intampla ceva rau din treaba asta, asa ca spune-le parintilor si poatw faci doar un control.