| abcdefgh a întrebat:

Astazi mi a venit ciclul menstrual.Am 13 ani si nu prea stiu despre cum se manifesta etc.Va pot adresa cateva intrebari? Ciclul imi vine odata pe luna, de fiecare data in aceeasi zi? Va trebui sa port tampon in fiecare zi? Dau fundita! Multumesc pentru ajutor!

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Georgiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii a răspuns:

Mie mi-au venit cateva picaturi anul trecut in iulie adica la 12 ani si de atunci nu am mai avut treaba pana anulo acesta in aprilie.Prin 27, 28 pana pe la 2 mai. Apoi din nou la sfarsitul lui mai in aceleasi zile in acelasi interval.Insa in iunie, in loc de sfarsitul lunii mi-a venit exact cu o zis inainte de ziua mea, adica in 8 iulie.Si de atunci nu am mai avut menstruatie.Chiar daca suntem la sfarsitul lui august.Deci pot spune ca nu vine regulat la inceput. Uite, intr-o zi m-am uitat la emisiunea aceea de pe Kanal D, la Medicii din intamplare.Si subiectul era menstruatia.Asa ca iti voi da si tie informatiile pe care le-am notat, pentru ca si eu am 13 ani si stiu cum e sa stai cu teama in san ca ma patez si d'astea.
Deci: menstruatia normala apare la o distanta de 24-35 de zile.
Durata: 2-6 zile
Flux: 30 ml
Factori de intarziere: stres, pierderi sau luari in greutate, diete dure sau indelugate, dezechilibru hormonal, ovare polichistice [ dar nu cred ca la varsta noastra se pune problema de ovare polichistice ]
Si poate ca uh nu esti genul dar avand unele specimene de fete de varsta noastra iti las si asta : posibila aparitie a unei sarcini dupa 7-10 zile intarzierebig grin.asta am notat eu, pentru ca ti-am zis si eu ma cam tem si imi e mai usor sa intreb o prietena mai mare sau pe altcineva decat pe mama, pentru ca ma simt jenatalaughing
Si app, ar fi bine sa ai la tine tot timpul un tampon, chiar si in ghiozdan.Eu asa fac, pentru ca chiar am fost surprinsa la scoala si am avut noroc ca aveam pantaloni negri si bani la mine asa ca am dat o fuga la marketbig grinlaughinglaughinglaughing...cu placere! poti sa imi tr un mesaj daca vrei si alte informatiitonguetonguetongue

8 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

In mod normal, menstruatiile vin la intervale constante (28 de zile numarate din prima zi a unei sangerari pana in ultima zi inaintea unei noi sangerari). Totusi, in primii doi ani poti avea dereglari mai mici sau mai mari, fara semnificatie.
E important sa ai un calendar pe care sa iti notezi de fiecare data ziua in care apare sangerarea.
Tampon vei purta pe toata durata sangerararii (intre doua si 7-8 zile), cu grija sa-l schimbi la 4-6 ore si sa te speli de fiecare data cand il schimbi (cu apa calda si sapun) si dupa fiecare scaun. Daca nu esti acasa cand iti schimbi tamponul si nu te poti spala, te speli cand ajungi acasa. O sa vezi ca sangerarea va scadea in cantitate progresiv, pana se va opri de tot.

| Zenithf a răspuns:

Ciclul normal are 28-29 zile, dar este neregulat la inceput, se poate ca menstruatia sa-ti vina mai des, dar de obicei mai rar, poate ca ciclul sa fie lung si de 2-3 luni, sau chiar mai mult. Perioada menstruatiei dureaza 4-5 zile, dar poate dura si pana la 7-8 zile, mai mult nu este normal. Bea ceai de coada soricelului, dimineata inainte de masa, timp de o luna, pentru ca sa ti se regleze ciclul si sa ai o menstruatie moderata. Repeta tratamentul la 3-4 luni si apoi mai rar.
Vorbeste si cu mama ta despre problema asta.

| gyo a răspuns:

Pai in mod normal asa ar trebui, sa vina in aceeasi zi, dar s-ar putea sa si intarzie sau sa vina mai devreme, de regula el se regleaza si vine in aveasi zi cam dupa 2 ani...

iar tampon trebuie sa tii mereu pana cand iti trece...de obicei tine maxim 7 zile...depinde de fiecare persoana in partetongue

succes:*

| aqswdefrgthyjukilo a răspuns:

Tampon porti doar in perioada menstruatiei si de venit dupa o perioada de timp iti va mai veni regulat... poti sa te interesezi pe noifetele.ro

| ioana_6413 a răspuns:

De ce nu vorbeşti despre toate acestea cu mama ta?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu doar cand ai ciclu trebuie sa porti tampon

| JustMe_3798 a răspuns:

Buna, ei bine felicitari, ciclul este alcatuit din 28(aproximatim)de zile, dar menstruatia vine odata la o luna, si tine vreo 3 zile, depinde de organism, dar trebuie sa tii cont ca menstruatia poate fi la inceput neregulata(adica poate sa vina o data la 2 luni sau mai mult, pe urma se reguleaza si vine in fiecare luna), pentru a doua intrebare raspunsul este ca mai intai ar fi bine sa te acomodezi cu ciclul si sa porti absorbante, peurma poti sa te folosesti de tampoane.Si ca sa te mentii curata poti sa folosesti absorbante zilnice(dupa zilele de menstruatie). Dar mai bine consultate cu mama, pentru ca ea te va indruma mai bine, daca nu tii clar ceva poti sa intri pe http://www.clopotel.ro/....../index.php Sper ca ti-am fost de ajutor :))D

| AlyAlinaAlinutza a răspuns:

Pai. 1. Da ciclul iti vine odata pe luna dar primi 2 ani sa iti vina i nainte/dupa data in care trebuia sa iti vina. 2. Da trebuie sa il portu zilnic in zilele cu menstruatie dar poti folosi absorbante zilnice intre menstruatii pentru a nu te pata de secretia vaginala. Pa Pa!