| RoxanaGhost a întrebat:

Buna! Aveti idee daca as putea gasi medicamente romanesti in Munchen, Germania? Theraflu, ACC, de exemplu.
De cate ori ajung racesc dar nu atat de serios ca data aceasta.Este a doua zi si prezint febra, o stare naspa si daca adorm si ma trezesc,prezint dureri nenorocite la nivel lombar,fese, coapse, brate.
Nu m-am gandit sa-mi iau de acasa niste pliculete, mi am luat doar brufen si panadol(pastile) preventiv.
Daca are cineva idee daca as putea gasi Theraflu sau ACC in Munchen, ii dau fundita.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| dullcat a răspuns:

Buna.Cred ca poti posta si aici intrebarea, e o comunitate a romanilor de acolo, sigur gasesti. https://www.facebook.com/groups/cRoMunchen/

5 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Vezi de un test covid urgent si de zinc, medicamentele se dau cu reteta, ai asigurare medicala?

| relian a răspuns:

Te uiti la substanta activa a acelui, medicament ce il luai in RO, apoi mergi la farmacie unde spui ca esti si spui ce cauti, intrebi dupa substanta activa.
Ca idee nu sunt medicamente romanesti prin alte tari, adica fabricate in RO, cel putin eu nu am vazut.

Dar asa se cauta un medicament, dupa substanta activa, nu dupa numele dat acelui medicament.

Exemplu ala ce spui tu brufen, probabil este ibuprofen, asta este substanta activa de care vorbesc, iar numele mediamenetului poate fi oricare fctie de fabrica care la facut.

Advil are ca substanta activa ibuprofen, dar este nume american, in RO sau Germania au alte nume, dar substanta activa este aceiasi ibuprofen, deci cauti dupa chestia asta.

| gabicoo a răspuns:

Medicamentele la care te referi tu sunt branduri internaționale! Se gasesc peste tot în farmaciile din Europa! Teoretic! Dacă nu le găsești sub denumirea asta găsești echivalentele lor din Germania!

| Sistemulxxl a răspuns:

Ai o varianta de sars cov 19.

| DumiDC a răspuns:

Nu numele este important, ci substanta activa. Pe cutia de medicamente o sa gasesti numele substantei active(Ibuprofen, paracetamol, etc.). Intreaba farmacista daca au ceva pentru raceala sau specifica din prima substanta activa ("Bunaziua, am si eu o raceala usoara, aveti cumva paracetamol sub forma de comprimate?").
Sper ca am fost de ajutor.