In mod clar sangerarea gingiilor nu este datorata parasinusului.
Cauzele reale ale sangerarii gingivale sunt:
-Cea mai întâlnită cauză este igiena deficitară :
De fiecare dacă când mănânci, alimentele sunt împinse forţat între dinţi. De multe ori resturile alimentare sunt destul de mari ca sa le putem simţi şi îndepărta iar alteori nu realizăm că aceste resturi pătrund în spaţiile interdentare. Iar dacă nu sunt îndepărtate prin tehnicile uzuale de igienă orală ( periaj, aţă de dinţi şi apă de gură ), aceste resturi alimentare vor ajuta la dezvoltarea unor bacterii producătoare de acizi. Acizii sintetizaţi în modul acesta sunt principalii factori de declanşare a bolilor gingivale şi a cariilor dentare.
-O alta cauza o constituie gingivita deoarece ea este un proces inflamator al ţesutului gingival apărut odată cu agresiunea chimică a microorganismelor de la acest nivel. Ţesutul gingival se înroşeşte şi se umflă din cauza aportului crescut de sânge în această zonă. După se formează „pungi" pline cu sânge în ţesutul gingival ce înconjoară dintele. La presiuni de mică intesitate precum cele exercitate de perii periuţelor de dinţi, sângele din respectivele pungi este eliberat.
- Alte cauze:
Sângerările gingivale mai pot apărea şi datorită unor afecţiuni sistemice ca : diabetul (vezi „Tratamentul stomatologic al diabetului", leucemia, anemia, menopauză dar şi diferite forme de cance).
--O altă afecţiune, destul de întâlnită, în urma cărora pot apărea astfel de sângerări este scorbutul sau deficitul de vitamina C.
Ultima cauză se potriveşte cel mai mult la cazul tau pentru că eşti racită, dar asta nu înseamnă că trebuie sa excluzi celelalte cauze de mai sus.
Buna, nu te lua dupa Kevlar, parodontoza apare, mai rar dar apare dupa varsta de 35-40 ani, ai sensibilitate gingivala, eu cand ma spal pe dinti imi sangereaza putin