| abc_5716 a întrebat:

Azi am fost la doctor si mi-a zis ca am refluz gastro-esofagian(exact asa scria). Am cautat pe internet cauze si factori dar nu am gasit nimic care sa am si eulaughing[decat alimentatia nepotrivitabig grin]poate stiti si voi ceva cauze?big grin

cel mai bun raspuns primeste >fundabig grin

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| EstiFericitaSauTrista a răspuns:

Stresul poate fi o cauza iar a doua cauza inseamna ca corpul nu i place alimentatia ce eu dai, privarea de somn poate duce la asta de altfel.

6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

De obicei nu are o cauza speciala, se datoreaza incapacitatii sfincterului cardial de a-si face treaba. Asta este datorita colagenului de proasta calitate din nastere (ai risc sa faci si vergeturi, varice).

| anad a răspuns:

Este reflux si nu refluz si uite un link cu multe informatii http://www.sfatulmedicului.ro/......fagian_546

| noktambul a răspuns:

Probabil ca scria "reflux" nu "refluz". Principala cauza este intr-adevar alimentatia nepotrivita si in cantitati nepotrivite. Mananca mai putin si mai des si pentru macar o saptamana renunta la dulciuri, grasimi si condimente. Sanatate maxima iti doresc!

| LeMotán a răspuns:

Pateam si eu inainte, acum mi se intampla mai rar.
Printre principalele cauze se numara bauturile carbogazoase, sucurile, dulciurile, fumatul, alcoolul, cafeaua.
Eu am inlocuit cola (pe care o consumam zilnic) cu apa plata, mananc mai putine dulciuri si mai ales seara le evit si vad ca nu mai am probleme.
Cand ma deranja foarte rau luam Rennie.

| abc_5716 explică:

Stiu ca reflux se zice da pe scutire scrie refluz gastro-esofagian!