anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună, azi am fost ruptă de anxietate, am Palpitatii, o presiune pe cap neliniște +o stare foarte ciudata de confuzie și dezorientare
Nu știu ce sa mai fac, ma macină de doua luni starea asta

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Totenkampf a răspuns:

Cum am menționat anterior, nu mai e nevoie de amânare. Du-te la un psihiatru, deja cred că toate aceste lucruri nu mai sunt de competența unui psiholog, atât timp cât se reflectă la nivel fiziologic, și nu pentru un timp atât de scurt ca un atac de panică. Ceea ce practic simți tu e un atac de panică continuu și o disociere gravă și, repet, când astfel de lucruri ajung într-un astfel de stadiu, un psiholog doar poate grăbi sistarea simptomelor, ajutat fiind de medicația prescrisă de un psihiatru, altfel, tu doar vei asculta pălăvrăgeli, înecată fiind în propriile senzații și gânduri. Roagă-ți părinții să te ducă la un consul psihiatric, la o clinică privată dacă se poate (cei de acolo fiind de obicei mai păsători și profesionaliști decât cei de la stat), consultul nefiind mai mult de 150 de lei în medie. Fii cât se poate de sinceră cu medicul, descrie-i tot ceea ce trăiești pentru un diagnostic cât mai precis și cum spuneam, respectă medicația cu religiozitate. Ai grijă de tine, ai 16 ani și ar fi păcat să lași lucrurile să degenereze din comoditate, teamă sau orice alt lucru care te împiedică să te duci la un astfel de consult. Cei care îți dau alte sfaturi, ori nu îți recomandă psihiatrul, ori psihologul o fac pentru că e viața ta, și nu a lor.

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Pune mana si citeste carti, ti-ar prinde extrordinar sa faci ceva util si totodata sa-ti tii creierul ocupat.
iar noaptea, te sfatuiesc sa dormi, de la ora 10 pana dimineata, ca creierul sa se odihnesca.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

La pediatru trebuie sa mergi, psihiatrii sunt peste adulți +18

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Pentru*

| Kuroo a răspuns:

Incearca sa gasesti cauza. Gandeste-te la fiecare lucru din viata ta care ar putea reprezenta o problema, ceva care te nelinisteste. Incearca sa te gandesti bine la acel lucru si sa cauti o solutie. De obicei strarile acestea apar cand ai unele lucruri nerezolvate, ceva care te ingrijoreaza. Daca gasesti cauza, incearca sa te gandesti ca deja ai rezolvat, asa nu stai cu stres pana cand rezolvi. Daca nu ai o cauza anume, poate fi datorita expunerii in grupuri de oameni, sau obligatia de a socializa. Foarte multe persoane se tem sa isi arate fata in public, sau sa vorbeasca liber. Poti merge la un psiholog, dar din experienta pot spune ca nu ajuta. Tot tu trebuie sa te lupti cu lucrurile ce te apasa si sa treci peste.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Kuroo):

@Jassmina, care aparent ma ignora: E excelent sfatul cu cititul, poate ajuta si muzica daca ai artisti care te fac sa simti chestii si sa traiesti ceea ce asculti intens, nu doar sa fie ceva bumtzi-bumtzi acolo. Pe de alta parte, somnul ar putea fi o problema. In sensul ca de la un punct incolo incepe sa iti afecteze si somnul. Ajunsesem si eu acolo, dar acum am iesit oarecum. Cel putin pe partea somnului si a modului nenorocit in care ma simteam fizic/psihic. Nu ca acum ar fi totul roz si mirosind a trandafir cu capsuni, doar ca am luat si am identificat diverse simptome si cauze ale depresiei cronice si am inceput sa le elimin una cate una. Buba e ca ea pare a fi adolescenta, deci cam greu sa se descurce singura cu asa ceva.

| Inesss a răspuns:

Nu suferiti niciodata singuri! Este extrem de important sa vorbiti, sa va deschideti. Puteti trece si peste aceste sentimente, cu multa rabdare si putere!