Întrebare recomandată | SirRaul a întrebat:

banuiesc ca am polipi nazali, i-am mai scos odata pe la 7 ani, acum am 21, de o vreme simt un discomfort intre nas si gat cand ma asez pe spate, am tot amanat sa ma duc la un control dar deja adorm tot mai greu si discomfortul e tot mai mare... vreau sa va intreb cum se face operatia acum? am inteles ca polipii se scot pe nas...pe vremea cand i-am scos eu, operatia s-a facut pe gura. vreau sa stiu daca operatiile difera de la tipul polipilor, mi-e frica tare de tot de operatii, de doctori, spitale happy

Multumesc.Raul

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Empathizer a răspuns:

Polipii se scot pe nas, iar vegetatiile adenoide se scot pe gura. Probabil cand erai mic ai avut vegetatii adenoide, care, popular, sunt numite tot polipi, desi sunt altceva.

Mergi la un consult ORL ca sa afli ce ai de fapt, pentru ca vegetatiile adenoide se refac uneori. Iar daca nu s-au refacut, nu e exclus sa fi facut chiar polipi nazali sau altceva care iti stanjeneste respiratia nazala (de exemplu hipertrofie de cornete nazale). Nu te opereaza instantaneu, fii fara grijahappy

... in romaneste ternenul "disconfort" e cel consacrat de dictionarele limbii romane. "Discomfort" e termenul englezesc, netradus.

9 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Exista operatie cu laser pentru polipi dar nu e trimitere medicala la stat, trebuie sa cauti un medic privat care se ocupa cu asa ceva sau intrebi medicul de familie unde poti sa te operezi cu laser, chiar daca costa putin mai mult merita.

| Empathizer a răspuns (pentru mgtow):

Operatia cu laser se practica si in unele spitale de stat, nu numai in retelele medicale private.

| CataC a răspuns:

Salut
In primul rand poate recidiva, si eu mi i-am scos de doua ori.
Pentru a elimina/minimiza riscul de recidiva opereaza endoscopic.
Daca esti din Bucuresti recomand spitalul pandurii (emil hociota), e dedicat orl.
Sanatate

| PedoBarbie a răspuns:

Bună!
Nu are de ce să îţi fie frică.
Acum se scot pe nas, înainte era pe gură.
Succes!
Pe curând!

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Dragul meu, cam la toti ne e frica de,, nenea doctor,, dar e ceva de neevitat uneori.Curaj!

| stefioctavia a răspuns:

Trebuie sa mergi la doctor deoarece cand te opereaza de polipi prima oara ei nu dispar permanenet dupa un timp apar la loc...dar nu iti fie griji sa nu iti fie frica de doctori si gandeste-te ca daca nu erau ei tu nu te puteai face sanatoasa si trebuie sa nu te gandesti ca iti este frica de ei.bafta!

| RaZvaNNeL a răspuns:

Posibil sa se faca iar.Si eu am patit-o

| mario1231 a răspuns:

Polipii se scot pe nas, iar vegetatiile adenoide se scot pe gura. Probabil cand erai mic ai avut vegetatii adenoide, care, popular, sunt numite tot polipi, desi sunt altceva.

Mergi la un consult ORL ca sa afli ce ai de fapt, pentru ca vegetatiile adenoide se refac uneori. Iar daca nu s-au refacut, nu e exclus sa fi facut chiar polipi nazali sau altceva care iti stanjeneste respiratia nazala (de exemplu hipertrofie de cornete nazale). Nu te opereaza instantaneu, fii fara grija

... in romaneste ternenul "disconfort" e cel consacrat de dictionarele limbii romane. "Discomfort" e termenul englezesc, netradus. P.S du te la ORL!

| Baa_MyKy_1990 a răspuns:

Eu zic sa nu iti fie frica
tot ce trebuie sa faci tu este sa nu te gandesti decat ca te vei face bine