Fiecare organism are propria rata de ardere a caloriilor, prin urmare nu exista un numar ideal de calorii pe care un copil ar trebui sa il consume. Exista insa o numar standard de calorii recomandat pentru majoritatea copiilor care se alfa inca in scoala primara, acesta incadrandu-se intre 1600 si 2500 pe zi.
La pubertate aportul zilnic de calorii necesar pentru adolescenti creste, situandu-se intre 2500-3000 de calorii pe zi.
Pai, cam 2000 de calori pe zi. Deci, oarecum esti libera sa mananci aproape orice.
Chiar daca te consideri grasa,, nu trebuie sa mananci prostii. 3 mese pe zi, legume, fructe, mananca sanatos! Si masa musculara daca faci, te va ajuta foarte mult. 2000 de calorii (aprox) dar ti-am spus, nu cu dulciuri si prostii O zi faina!
Eu am experienta in nutritie. BMI (body mass index) al tau este mic, 16, 2. Pe un tabel european de bmi tu esti sub greutatea normala. as recomanda sa consumi aproape 2000 de calorii pe zi. Adica teoretic nu te abtine de la nimic. Daca continui sa slabesti ai putea sa faci un caz destul de urat de subnutritie. Funda?
Intre 2000 si 2300 kcal/zi, poate consideri ca este prea mult, dar avand in vedere ca esti in perioada de crestere ai nevoie de atatea kcal si de o alimentatie cat mai diversificata.
anonim_4396 întreabă:
andreeamaxim întreabă: