| aureliaghindoac a întrebat:

Bună, ce aș putea face și eu să mă îngraș? La vârsta mea sunt foarte slabă (14 ani) la picioare arăt foarte slabă. Am încercat să mănânc cat mai multe dulciuri dar nu pot pune greutate, nu am trecut de 50 de kg deloc, dacă pun în kg după a doua zii scad la kg dininainte sa mănânc, îmi puteți spune ceva ce as putea mânca sa ma îngraș, încerc din septembrie și nici un rezultat, nici nu prea mănânc eu maxim 2 mese

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| annonimaaaa555 a răspuns:

Bună. Trebuie sa mergi la un nutriționist.
Prima data du-te la medicul de familie sa te trimita undeva sa afli care e motivul pentru care nu iei în greutate

| IL0VEDINER0 a răspuns:

Mananca mai multa proteina si intra in surplus caloric. Poti sa te si antrenezi putin cu greutati pentru a creste masa musculara.

| Kufu95 a răspuns:

Mănâncă alimente care au mai multă grăsime.

| sierra1 a răspuns:

Papă tu tot ce-ți pune mă-ta in farfurie și nu fă fițe de pe acum

(traducere: fiind in creștere, nu te agita)

| Animeforlifee9921 a răspuns:

Buna. Sa stii ca si eu am avut problema asta frustranta, la 14 ani aveam doar 40 de kg, eram considerata subponderala pentru varsta mea. La 13 ani ajunsesem la 44 de kg,insa am slabit de la o intamplare mai traumatizanta. Eu sunt si mica asa si nu sunt prea dezvoltata si ai mei erau tot asa,tine si de genetica. Cineva de aici mi-a recomandat o dieta bazata pe oua si paine si chiar am pus putin pe mine. Mai sunt bune si shakeurile calorice, insa personal nu imi plac la gust si textura. Mai e si cazul cand ai un metabolism rapid si arzi caloriile si cand stai in pat, cum sunt si eu. Daca nu, si un nutritionist ar fi indicat, iti poate face o dieta personalizata. Si sa stii ca alea 50 de kg pe care le ai nu sunt considerate sub limita, sora mea are 22 de ani si are 48 de kg.

| Animeforlifee9921 a răspuns (pentru Animeforlifee9921):

Si eram asa obsedata cu ingrasatul pentru ca toate fetele de la mine din clasa aveau peste 50 de kg si aratau bine si sanatoase, iar eu bolnava, am mai si auzit chestii de astea de cateva ori si nu aveam nici menstruatie regulata.