anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună.

Ce boli neurologice cauzează hiperhidroza? (hiperhidroza secundara generalizata)
Cumva Parkinson?
Am citit ca una dintre cauzele hiperhidrozei ar fi bolile neurologice, dar și cardiace/boli tiroidiene, dar pe mine ma interesează sa știu cele neurologice ca eu am un ușor tremur al mâinilor, mai ales când sunt stresat happy
In afara de scoaterea glandelor sudoripare prin operație chirurgicala, mai exista cumva vreun tratament alternativ și sa nu fie prea costisitor?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Floridori a răspuns:

Da, hiperhidroza secundara poate fi cauzata de boala Parkinson, printre alte conditii neurologice precum:
-AVC;
-vatamarea sau deteriorarea anumitor portiuni ale maduvei spinarii;
-sindroame rare precum: Riley Day, Shy Drager etc.

Daca hiperhidroza este secundara, forma de tratament cea mai indicata si eficienta este tratarea afectiunii ce o cauzeaza, deoarece, in acest caz, hiperhidroza este doar un efect al altei afectiuni.Afectiunea principala este cauza, deci si ceea ce trebuie tratat de fapt.
In cazul hiperhidrozei primare, da, se ia in calcul metoda chirurgicala, mai exact chiuretarea glandelor sudoripare (cu accent pe "chiuretare"). Deoarece nu se scot in totalitate, exista sanse destul de maricile ca dupa cativa ani, hiperhidroza sa recidiveze.Rata de succes pe termen lung in cazul metodei chirurgicale este cam de 60-70%.

Cea mai eficienta metoda in tratarea hiperhidrozei primare este injectarea de toxina botulinica de tip A, dar acest procedeu implica niste costuri pe care nu toti si le pot permite.Alta metoda, mai inovatoare si mai costisitoare este terapia prin microunde, dar din cate stiu, inca nu exista in Romania.

In concluzie, daca hiperhidroza este secundara, trateaza cauza, iar efectul se va diminua considerabil, iar daca este primara, cea mai accesibila metoda este cea chirurgicala.

0 răspunsuri: