Un mar de dimensiune medie contine 80 de calorii.fibre, vitaminele :A, B1, B2, C, substante nutritive ca magneziu, fosfor, fier si potasiu. Merele sunt o buna alegere in orice dieta si ajuta la intarirea oaselor, sper ca te-am ajutat.funda
- Substantele nutritive antioxidante din sucul de mere ajuta la reducerea colesterolului, mai ales a lipo-proteinelor cu densitate scazuta, ajutand astfel la prevenirea bolilor cardiovasculare.
- Tot substantele nutritive antioxidante din mere incetinesc dezvoltarea cancerului de colon si ficat in celule.
- Unele substante din mar, in special cea numita quercetina, se pare ca reduce riscul de cancer la plamani. Unele studii sugereaza ca riscul de aparitie a acestui tip de cancer se reduce la jumatate.
- Se pare ca merele imbunatatesc in general functionarea plamanilor, deoarece contin antioxidanti.
- Merele ajuta la intarirea oaselor.
- Oamenii care mananca multe mere in mod obisnuit au 20% mai putine sanse de declansare a cancerului.
- Merele sunt foarte bogate in fibre. Aproape 80% din fibrele din mar sunt solubile si reduc colesterolul. Restul de 20% sunt fibre nesolubile despre care se crede ca previn bolile cancerigene.
- Potasiul, care se gaseste in mere, este important in normalizare apresiunii arteriale.
- Merele nu contin grasimi, colesterol sau sodiu. Comparati numai aceste date cu cele de pe o punga de chipsuri...
- Un mar obisnuit ca dimensiune contine numai 80 calorii. Nici nu se poate compara cu caloriile dintr-o felie de tort...
- Merele contin 5 grame de fibre, adica 20% din doza zilnica recomandata. Este un procent mai mare decat la majoritatea cerealelor.
- Merele contin vitaminele A, B1, B2, C si in plus substante nutritive ca magneziu, fosfor, fier si potasiu. Din acest punct de vedere, marul pare un depozit de substante hranitoare.
- Cand sunt mancate ca o gustare, merele suprima foamea pentru mai mult timp decat alimentele din categoria "junk food". Merele sunt o buna alegere in orice dieta.
Sper ca te-am ajutat.
Bună.
În afară că este o sursă de vitamine, fibre, conține și celuloză care ajută foarte mult la tranzitul intestinal prin creșterea peristaltismului.
Merele se pot consuma proaspete, coapte, compoturi, plăcinte, gemuri.
Pentru diabetici sunt interzise merele făinoase, dar sunt recomandate sugarilor împreună cu biscuiți.
Pa, pa.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: