| Molusca a întrebat:

Bună! Ce înseamnă limfoganglioni cu aspect imunoreactiv în cazul cancerului? Am căutat pe internet, dar nu am găsit ce îmi trebuia.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu stim, mergi la medic si intreaba l pe el.

| Violleta2022 a răspuns:

Imi pare rau, dar nu avem biologi si nici medici pe site.
Informatia ceruta este foarte profesionala si nu cred ca stie cineva sa-ti dea explicatii.
Ceea ce stim cu totii este ca, un ganglion se inflameaza cand ceva nu este in regula cu organul din apropiere, aratand ca-i prezenta o infectie, inflamatie sau o posibila tumoare.

| Floridori a răspuns:

In principiu, in descrierea analizei ar trebui sa apara si tipul proteinei pentru care s-a dorit determinarea imunoreactivitatii.

Imunoreactivitatea se refera la raspunsul imun (reactiv=pozitiv, sau non-reactiv=negativ) al celulelor la un anumit tip de proteina eliberata de catre celulele canceroase in crestere, inmultire si expansiune.
Rezultatul analizei determina ca ganglionii limfatici reactioneaza la proteina specifica tipului de cancer prezentat de persoana, proteina pentru care s-a facut testarea. Faptul ca exista acest raspuns, ar putea sugera ca celulele canceroase se extind.