| sweetys a întrebat:

Buna! Ce parte a medicinei se ocupa cu caderea parului? De cateva luni imi cade in draci, dupa ce ma spal pe cap imi vine sa plang cand vad cat par mi-a cazut, ca sa nu mai zic cand il usuc, mai am nitel si intru in depresie, daca acum cateva luni abia gaseam cateva fire pe perie, acum am impresia ca chelesc, l-am si tuns ca sa nu mai para asa mult cand imi cade, dar parca e din ce in ce mai rau. Nu vreau retete cu ulei de ricin si rozmarin. Eu vreau sa stiu cauza nu tratamente.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Drimmero a răspuns:

Tricologul se ocupa strict de cauzele caderii parului si de tratarea acestora, dermatologul e mai mult pe probleme generale, insa tricologul iti analizeaza mai in detaliu problema, te pune sa-ti faci analize in functie de tipul caderii al parului.
Cauzele pot fi mai multe, sunt mai multe tipuri de alopecie (chelie). Caderea parului e diferita in functie de sex, la barbati peste 95% din alopecii sunt androgenetice, adica se mostenesc de la bunici, parinti, unchi, etc si sunt ireversibile, adica parul nu mai creste inapoi, doar implantul iti mai readuce falnicele plete inapoi, foarte rar le pica parul din alte motive cum ar fi alimentatia saraca in vitamine, minerale, proteina animala, stres emotional indelungat, dezechilibru hormonal al glandei tiroide, boli autoimune, etc.
La femei in schimb e ceva mai complicat, ele nu mostenesc asa de mult alopecia de la membrii familiei, insa sunt mai expuse la cauzele celelalte cum ar fi stresul, alimentatie deficitara, dezechilibre hormonale cum se mai intampla pe la voi. Intrebarea mea e: Ai fost stresata in ultima perioada? te-a suparat ceva? Cu alimntatia cum stai? Hormonal e totul ok?
De amintit e ca zilnic e normal sa ne cada fiecaruia dintre noi fie barbat/femeie in jur de 50-100-100 si ceva de fire de par pe zi, intra in ciclul natural, daca nu iti cad pumni/smocuri de par si nu observi o rarire prin par s-ar putea totusi sa fii speriata sau doar e o perioada in care ai suferit un soc/stres iar caderea parului e raspunsul organismului la acest soc, stai linistita, in cazurile de genul caderea este reversibila si va creste inapoi daca la mijloc caderea parului n-are cauze genetice in spate.
Du-te la medic si vezi ce iti spune, care este cauza si ce se poate face. Stiu ca e deprimant sa iti cada parul, astea sunt efectele secundare care vin pe fond psihic.

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Depinde de cauza caderii parului, daca este hormonala atunci mergi la medicul ENDOCRINOLOG, iar daca este generata de folosirea unor produse chimice ca geluri, sprayuri, creme, mouse, placa de par, atunci este recomandat medicul DERMATOLOG.

Depresia si stresul te afecteaza hormonal, asadar este recomandat medicul endrocrinolog.

In orice caz, este normal sa-ti cada 100 de fire de par pe ZI!
Sunt diverse perioade ale anului cand parul cade mai mult si alta data mai putin. Hrana pe care o consuma zilnic este esentiala si pentru sanatatea parului: sa contina multe fructe, legume si proteina, ca hormonii sa ia din toate si sa "hraneasca" parul, unghiile si pielea.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Cred că dermatologia.

| ReddY25 a răspuns:

Dermatologie

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dermatologul

| nusunt1 a răspuns:

E normal sa cada, insa cand e prea mult atunci e o problema. Citeste https://tratamentpentrupar.ro/......ute-acasa/