| anushka a întrebat:

Buna!
Ce pastile as putea lua pentru migrena?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
gyzzard
| gyzzard a răspuns:

1) Pentru migrena cele mai bune pastile sunt cele care contin si cofeina. Nu imi vine in minte nici un medicament cu cofeina acum. Dar poti sa iei si pastile pe baza de ibuprofen (ibuprofen, nurofen, advil, modafen, etc. Toate au aceiasi substanta activa:ibuprofen 200mg, difera doar pretul si denumirea comerciala. Ibuprofenul e 3ron 20 de pastile, nurofenul e 17 ron 10 pastile.). Poti sa intrebi le farmacie de pastile cu ibuprofen si cafeina. Daca te doare foarte tare poti sa incerci ketonal, asta teoretic e analgezic post-operator, dar la multi oameni trateaza migrena, efectul advers la asta e ca creste tensiunea arteriala, asa ca ar fi bine sa iti o tensiune inainte sa iei ketonalul, ca nu cumva migrena sa fie data de o tensiune arteriala mare. Algolcaminul nu ti-l recomand din motive obiective (are niste efecte adverse foarte grave, din fericire foarte rare, dar eu unu nu recomand un medicament care poate sa dea moarte instantanee. Toate medicamentele de mai sus sunt antiinflamatoare nesteroidiene, si astea omoara stomacul, asa ca iti recomand sa iei si cate un omeprazol(denumiri comerciale: omez, omeran) pe zi.
2) @scootsie: Orice medicament are reactii adverse. Chiar si cele mai sigure, pot sa dea reactii de hipersensibilitate (alergii). Astea pe care le-ai enumerat tu pot sa dea: gastrita, agravarea ulcerului, migrena, etc.

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Nu stiu cat de puternica e migrena pe care o descrii dar daca e una mai puternica, si vezi ca nu iti trece dupa o pastila de ibuprofen 200mg, atunci poti sa mai iei una. Nu stiu daca ai o migrena in adevaratul sens al cuvantului, adica daca e un diagnostic pus de tine sau unul pus de doctor, asa ca nu pot sa iti recomand tratamentul standard in migrene: 400mg ibuprofen.
Pentru crizele severe, exista un tratament specific, care insa nu pot, din motive etice, sa ti-l recomand eu, asa ca trebuie sa te duci la un doctor sa te consulte, si sa iti dea un tratament care sa se potriveasca cu nevoile tale.

| emima a răspuns:

Buna si eu am un fel de migrena''cefalee'' se numeste i eu cred ca cel mai indicat este nurofen paduden sau panadol extra cu astea imi trec mie durerile dar depinde de organism
sanatate multa...

| buburuzAndreea a răspuns:

Nurofen, cred. big grin

| scootsie a răspuns:

Incearca sa afli intai cauza migrenei, mergand la dr. Pentru moment, Ibuprofen, nurofen, antinevralgic...care nu dau reactii adverse...

| cLaudYu a răspuns:

Si eu am migrena, nu stiucrying