| User257 a întrebat:

Bună! Ce periuța electrică îmi recomandați dar să fie sub 100 lei și să meargă pe baterii nu pe curent, și ce pasta de dinți este bună pentru albirea dinților și prevenirea cariilor.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Un concept gresit, folosirea periutei de dinti electrice, niciun stomatolog profesionist din lumea aceasta nu iti va recomanda altceva decat o periuta normal de dinti, una de calitate produsa de branduri care fac si paste de dinti, alaturi de schimbarea acesteia la fiecare 3 luni de zile. Aia pe care-i vezi pe la tv ca recomanda periute de dinti la 600 de lei bucata sunt niste sarlatani chiar daca sunt si stomatologi! Cu siguranta asta este costul unei periute electrice cu adevarat de calitate, minim 600 de lei, dar cum ziceam mai sus e inutila.
Pe de alta parte o pasta de dinti care albeste cu adevarat dintii stiu ca este : https://altex.ro/......571044587/ (o gasesti in o multime de magazine chiar si de cartier, nu neaparat altex, doar am pus link de acolo)

| dullcat a răspuns:

Buna.Eu te sfatuiesc sa mai maresti bugetul si sa cumperi una care nu e pe baterii.

| User257 explică (pentru dullcat):

Vreau să cumpăr pe baterii pentru că periuța electrica pe curent dacă spăl cu apa capătul periei și bag în priza să o încarc riscul este să mă electrocutez.

| dullcat a răspuns (pentru User257):

Nu este niciun risc, sunt special concepute astfel incat sa nu intre apa. La incarcat o pui dupa ce o stergi.Si o periuta obisnuita trebuie stearsa de apa cand termini de spalat, altfel se vor inmulti bacteriile si poti avea probleme. Din punctul meu de vedere, cat dai pe baterii ajungi la pretul uneia care se incarca la priza. Faci cum doresti.

| Miruna333 a răspuns (pentru User257):

Nu te vei electrocuta. Nu e ca si cand bagi feonul in cada. 0 risc. Periuta pe baterii nu are nicio putere.

| StoicAnalysis a răspuns:

Orice pasta de dinti cu fluor si preferabil cu carbune isi va face treaba. Poti folosi si o perie normala. Tot acelasi efect de curatare are. Singurul avantaj al periutei electrice e ca este mai mica si poti ajunge in mai multe locuri cu ea, dar poti cauta si o periuta normala tot la aceleasi dimensiuni, fara sa dai bani de pomana.

| Bogatu_Valentin_1968 a răspuns:

Nu sunt medic stomatolog ci inginer, insa am folosit periuta de dinti electrica si pot sa-ti spun ca toate periutele de dinti electrice sunt chiar periculoase pentru dinti. Este mult mai buna o periuta obisnuita. In privinta pastei de dinti, mai nou exista niste paste de dinti care refac smaltul dintilor (si chiar sunt foarte bune insa si foarte scumpe): Biorepair (produsa in Italia, pot sa o cumperi si de de eMAG) si Apagard (produsa in Japonia, se gaseste mai greu in Romania insa este foarte buna)