| Stroe_Andreea-Nicoleta_2000 a întrebat:

Bună!
Ce regim alimentar trebuie sa tin (ce am voie sa mananc) daca am gastrita?
Precizez ca nu mi s-a spus ce fel de gastrita e.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Sindbad a răspuns:

Ce a scris Velia este corect. Oricum multe de acolo n-ar trebui sa regaseasca in alimentatia nici unui om (cu exceptia vinului, condimentelor)
Ar mai fi de adaugat: sa mananci fructele inaintea mesei principale cu 20 minute (sau dupa masa principala cu trei ore); sa nu combini lactatele cu carne; sa nu combini lactatele cu fructe (asta include inghetata sau torturi de fructe).
Ai mai putea incerca si argila (plafar) dizolvata in apa. Nu stiu in ce masura functioneaza in gastrita, nu am incercat-o atunci cand am avut criza.

3 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Nu stii ce gastrita ai si cat de grav e? evita alimentele grase,carnea prajita,fast food,dulciuri,pizza,patiserie,multe legume firte, fructe dar nu care cresc aciditatea gen lamai, mandarine, portocale, carne fiarta de pui, sa ai grija de sanatatea ta, cu kg cum stai?

| SEMIHA a răspuns:

Un regim "ca la carte" îți poate prescrie doar medicul. Mergi în altă parte, repeți investigațiile mai amănunțit, vei afla toate "datele" problemei și îți va fi prescris tratamentul ca atare. Ai grijă de tine!

| brokxy a răspuns:

Dinou medicii nu isi fac datoria ca de obicei. bunicul meu are cu ficatul si nu i-au dat regim desi trebuia sa stii ca la doctori nu le prea pasa daca mori sau traiesti, bani sa iasa.
Ce sa nu mananci :
alcool
cafea
alimente acide cum ar fi roșiile și unele fructe
suc de fructe
alimente grase
mancare prajita
bauturi carbogazoase
mancaruri picante
alimente alergene sau simptomatice
Ce sa mananci ca sa scapi cat de cat si sa usurezi simptomele

alimente bogate în fibre, cum ar fi mere, fulgi de ovăz, broccoli, morcovi și fasole
alimente cu conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi pește, pui și piept de curcan
alimente cu aciditate scăzută sau sunt mai alcaline, cum ar fi legumele
băuturi care nu sunt carbogazoase
băuturi fără cofeină
probiotice cum ar fi kombucha, iaurt, kimchi, și varza