| Amely21 a întrebat:

Bună! Ce sa mananc în perioade stresante, când sunt foarte trist? Exista ceva vitamine sau alimente de care ai nevoie pentru a te simți mai bine?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Amely esti fată deci cand esti tristă nu trist poti minca supe salate, salata verde salata de rosii, ceva ce i ti place tie oricum orice ai minca daca maninci cu poftă te vei inveselii, fie ca vorbim de o friptură fie de un tort. Ce varsta ai?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da, să bei numai apă, timp de 3 zile.

| helpforyou a răspuns:

Poti sa incerci sa mananci mai sanatos cu mai putina (daca se poate deloc) carne rosie. Mananci mai mult peste, legume si leguminoase. Aaaa... sa nu uit bei suficienta apa si te odihnesti suficient.

| Fantaspirit a răspuns:

Alimente ce conțin probiotice dar de la țărani,brânză,kefir,castraveți murați,măsline in saramura,nuci braziliene,nuci simple,roșii,fructe de mare,oua, legume cu frunze verzi,banane,cacao,ciocolata neagra,un pahar de vin roșu pe zi,și el conține serotonina dar sa fie de casa nu din comerț,semințe de pepene,de susan,de in de floarea soarelui și acestea conțin serotonina,untul de susan,migdale,tot ce am menționat conține o cantite de serotonina,sa nu uiți dimineață să te expui in soare sau la lumina zilei, tot aia e, îți conferă energie pe întreaga durată a zilei. Alte metode sunt meditațiile, plimbatul in natura, jogging, sportul făcut zilnic, exerciții fizice și să ai un program de somn odihnitor in care sa dormi 7-8 ore.

| 99290 a răspuns:

Bună! Eu când sunt trist tind să fac exces de dulce, nu știu cu cât mă face mai fericit, dar consum până mi-e și rău.
Sunt recomandabile alimentele bogate în nutrienți, în b-uri și magneziu pentru a reda energia. Mai sunt pastiluțele de melatonină sau de serotonină, hormoni ai fericirii, le poți cumpăra din farmacie.

| 99290 a răspuns (pentru 99290):

Cum a scris sadrian46, foarte important este să bei suficientă apă (excesul de apă, 4-5 l cu speranța sa fii mai bucuros, te poate duce la spital; e indicat să bei multa apă dar nu să exagerezi până ți se face rău, cum pățesc cu dulcele eu)

| Frank51 a răspuns (pentru 99290):

Vorba aia, de cât să-mi pară rău mai bine să-mi fie rău laughing

| 99290 a răspuns (pentru Frank51):

Adevărat și înțelept grăiești! =]]]]

| manuemanoil a răspuns:

N perioade stresante sau când te simți trist, este important să îți menții o alimentație echilibrată și să incluzi alimente care să te ajute să te simți mai bine.

Unele alimente care pot fi benefice în perioadele de stres sau depresie includ:

Fructe și legume proaspete: acestea sunt bogate în vitamine și minerale esențiale care îți pot îmbunătăți starea de spirit și care te pot ajuta să te simți mai energizat.

Pește gras: acesta este bogat în omega-3, care poate ajuta la îmbunătățirea dispoziției și la reducerea simptomelor depresiei.

Nuci și semințe: acestea sunt bogate în grăsimi sănătoase și în proteine care te pot ajuta să te simți mai sătul și mai energizat.

Fructe uscate și legume uscate: acestea sunt o sursă bună de fier, care poate ajuta la îmbunătățirea dispoziției și la prevenirea oboselii.

De asemenea, este important să îți menții un consum adecvat de apă și să încerci să eviți consumul excesiv de alimente procesate sau fast-food, care pot înrăutăți starea ta de spirit.

Dacă te simți foarte trist sau dacă stresul și anxietatea ți-au afectat semnificativ calitatea vieții, ar putea fi necesar să discuți cu un medic sau cu un terapeut pentru a afla mai multe despre tratamente și opțiuni de îngrijire suplimentare.