| dansarabia1234 a întrebat:

Bună. Ce se intampla dacă întrerupi anticonceptionalele după 5 zile din a 2-a lună pentru ca nu sunt bine deloc?

Am greturi foarte mari și amețeli. Am avut și în prima lună toată lună dureri foarte mari de cap.

Nu am relații trupești încă, după căsătorie. Le iau pentru a reduce durerile menstruale ca asa mi s-a prescris.

Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
| AnaaaaaaaaMariaaaaaaa a răspuns:

Buna! Am patit si eu. Doctora mi-a spus la momentul respectiv ca sunt reactii adverse si se accepta pana la 3 luni, dar eu le-am intrerupt. 2 saptamani nu am fost om. Apoi nu le-am mai luat deloc. Poti vb cu medicul tau sa-ti dea altceva ca astea nu-ti priesc, parerea mea!

| Violleta2022 a răspuns:

Nu mai lua anticonceptionalele insemanand ca esti alergica la ele, daca ai dureri de cap, greturi si ameteli.

| AnaaaaaaaaMariaaaaaaa a răspuns:

Scuze, am omis raspunsul strict la intrebare: nu se intampla nimic daca le intrerupi pana ajungi la medic.

| Violleta2022 a răspuns:

Durerile menstruale le reduci cu un analgezic, cu ceva impotriva durerilor dar in nici un caz cu anticonceptionale!
Alea sunt pastile hormonale care suspenda ovulatia si dupa reactie nici nu macar nu iti fac bine, fiibdca esti alergica.

| dansarabia1234 explică (pentru AnaaaaaaaaMariaaaaaaa):

O zis ca altceva nu are ce sa îmi dea ca astea sunt cele mai bune și moderne

| dansarabia1234 explică (pentru Violleta2022):

Nu mai sunt de acord rudele ca iau prea multe ca am dureri mari si cica sunt nesănătoase pe termen lung si in fiecare luna. Inainte cu câteva zile iau și în prima zi 2( nurofen)

| annonimaaaa555 a răspuns:

Trebuie sa mergi înapoi la ginecolog să-ți dea altele. Altceva nu ai ce face
Și sa ceri un control fiindcă nu e normal sa te doară in asa hal. Poate ai chist sau endometrioza

| dansarabia1234 explică (pentru annonimaaaa555):

Mi-a făcut ecograf ai a zis ca nu am nimic.

Control intern nu pentru ca încă nu am început relațiile trupesti.

| AnaaaaaaaaMariaaaaaaa a răspuns (pentru dansarabia1234):

Pff. am citit si raspunsul de mai sus. Imi pare rau pentru tine. Clar, solutia este sa le intrerupi fara sa mai stai pe ganduri, ca nu iti fac bine. Ai putea sa discuti cu alt medic eventual, ca mai sunt si alte pastile (intr-adevar, anticonceptionalele au si rolul de a regla menstruatia, nu doar rol contraceptiv, pentru ca opresc ovulatia, de aici si durerea, pe scurt).
Odata cu inaintarea in varsta, durerile se vor diminua sau dupa o sarcina. Pana atunci incearca remedii naturale (baie calda, sticla cu apa calda pusa pe partea inferioara a abdomenului, ceaiuri medicinale -musetel, fenicul, etc).
In final, incearca sa ajungi la alt medic, sa-i explici situatia sa te ajute intr-un fel. Cere-i tu, iar el iti va recomanda in functie de ceea ce crede ca iti va face bine. Multa sanatate!

| annonimaaaa555 a răspuns (pentru dansarabia1234):

Eu zic sa mergi la alt ginecolog. Și la mine s-a arătat greu chistul(5 mm)
Am fost la 4 ginecologi și de abia ultimul l-o văzut. Nu e deloc normal sa ai dureri mari a menstruație. Maxim un disconfort

| annonimaaaa555 a răspuns (pentru dansarabia1234):

E clar ca trebuie sa mergi la altcineva. Sunt multe feluri de anticoncepționale. Nu exista "nu am altceva ce să-ți dau"

| Violleta2022 a răspuns (pentru dansarabia1234):

Durerile foarte mari la ciclu sunt generate de probleme foarte mari la interior, in aparatul reproducator si aoclo trebuie investigat si trata fiindca ceva este foarte rau acolo.
Nu am inteles ce treaba au rudele cu menstruatia ta si a afat tot satul, sau cum?