Menstruatia e o scurgere periodica de sange pe cale vaginala, care apare la femei, de la pubertate pana la menopauza.
Inainte de prima menstruatie se poate sa ai niste secretii vaginale mai abundente si chiar dureri de burtica.
Menarha (adica prima menstruatie) vine, de obicei, intre 1 si 2 ani de cand au inceput sa creasca sanii.
Ai varsta la care trebuie sa fii oricand pregatita sa apara menarha. Ia de la farmacie niste tampoane Allways, si ai grija sa ai unul la tine, in caz de nevoie. Pe pachet sunt desene instructive despre modul de folosire.
Sa nu intri in panica. Toate femeile au trecut prin asta.
Buna!
Orientativ,prima menstruatie apare in general:
cam la 2 ani dupa ce sanii incep sa se dezvolte;
la scurt timp dupa ca apare parul pubian;
dupa ce observi o secretie vaginala.
Spune-i mamei c-ar trebui sa-ti explice lucrurile astea, pentru ca este spre binele tau!
Sper ca te-am ajutat!
Pa, pa!
De obicei te doare sub burta inainte sa iti vina, te poate durea si capul sau sa ai stari de voma.In privinta mamei tale trebuie sa vorbesti larg si deschis cu ea.Ii poti spune ca la o fata de la tine din clasa i-a venit deja menstruatia si poate asa vei deschide subiectul. Funda?
Daca vrei iti dau eu id.ul meu de mess si vorbim acolo doar anunta.ma pe privat
Prima menstruatie
In zilele de dinainte de menstruatie, pot aparea sensibilitatea abdominala, agitatia si tensiuni emotionale. Apare retentia lichidiana si balonarea. Crampele abdominale, durerile lombare sau la nivelul membrelor inferioare pot dura de la cateva ore la zile. Pot aparea sensibilitatea la nivelul sanilor si acneea.
La debutul menstruatiei, se remarca o pata de sange pe lenjerie sau atunci cand se urineaza. Fluxul de sange este scazut initial pentru a creste in cantitate ulterior, cu reducerea lui spre sfarsitul perioadei menstruale. Culoarea sangelui poate fi maronie la inceput, pentru ca mai apoi sa devina rosu aprins. Menstruatia dureaza intre 3 si 7 zile in fiecare luna.
Se recomanda consultarea mamei, a medicului de familie sau a oricarei femei asupra tampoanelor sau altor produse de acest gen care pot fi folosite. Tampoanele intravaginale se introduc in vagin si sunt folositoare in cazul inotului sau altor activitati fizice. Tampoanele externe sunt adezive si se ataseaza pe lenjeria intima. Aceste produse se inlocuiesc cu regularitate.
FUNDA :*?
Ai luat astea de pe wikipedia?
De fapt de pe un site medicin.
Cred ca este cel mai corect pentru a se informa complet.
Nu cu prostii care ar putea sa scriie unii.
Bună allexaaaaloveanimals!
Înaintea menstruaţiei o să te doară burta jos sau o să te doară spatele.Nu la toate fetele e la fel.Pe unele nu le doare deloc.
Şii în legătură cu mama ta, nici eu nu ştiam nimic despre menstruaţie. Când mi-a venit, pur şi simplu m-am dus la ea şi i-am spus că îmi curge ceva roşu pe chiloţi.Nu-ţi fie teama, sunt sigură că mama ta nu te va certa, poate va fi doar puţin speriată.
Apropo, înainte de ciclu s-ar putea să îţi curga secreţie vaginală(ceva alb) pe chiloţi.
Baftă!
Pai o sa te doare foarte tare ovaarele asta inseamna ca lucreaza adica bine depinde de persoana nu e neaparat sa te doara... si nu e asa greu sa te duci la maicata si sa-i spui: mama hai sa vb despre menstruatie ce e aasa greu? doar e maicata xD