Salut Fifylici, toate ceaiurile sunt cu gust amarui da ca lasi pliculetul prea mult in apa, inclusiv si ceaiul verde. eu iubesc mai mult ceaiul verde si-mi place sa-l beau dulce, stii cum sa faci ca sa nu simti gustul amarui? lasa numai 30 de secunde plicul in apa pana se face culoarea, si il scoti imediat si daca mai vrei, poti sa pui si niste felii de lamaie. e super de gustos cu lamaie, si in plus lamaia nu te lasa sa te imbolnavesti de gripa si protejeaza dintii de microbi. pup dulce.
De la connaiseuri:
Ceaiul verde se amaraste daca il lasi la infuzat mai mult de 2 minute. Cel mai bun iese daca aduci apa la un singur clocot, apoi scufinzi ceiul verde de 3-4 ori in apa si gata. Din aceeasi cantit de frunze poti face 3 infuzii. Adevaratii bautori de ceai verde arunca prima infuzie, considerand-o "grosiera". Cea mai subtila si cea mai valoroasa este cea de-a 3-a. Si calitativ un ceai verde bun (energizant, digestiv, antioxidant) nu se face din pliculete "de-a gata", in care frunza e pisata, ci diin infuzii cu frunza cat mai intreaga (exceptand gunpowder-ul si ceaiul verde in forma de floare)
Ceaiul verde este amarui cand este prea concentrat . Data viitoare lasa-l mai putin plicul
Sper ca te-am ajutat
bye bye :*
Există mai multe motive ca ceaiul poate fi amar.Printre care timpul de preparare,cantitatea de tanin(substanta care face ceaiul amar la fierbere), etc.
Daca adaugi la o cana de ceai 1, 1/2 sau 2 lingurite de zahar nu va mai fi asa insuportabil.
Ceaiul verde este amarui pentru ca majoritatea nu il prepara cum ar trebui.Apa trebuie sa aiba 80 de grade si plicul sa nu fie lasat mai mult de 3 minute in ceai si iese perfect.Pentru ca nu poti pune termometru de fiecare data sa vezi cand apa are 80 de grade cel mai mai simplu e sa lasi apa pana fierbe apoi sa o iei de pe foc si sa astepti 2 minute apoi sa bagi plicul in ea
http://www.umograf.com/2011/03/cani-de-ceai.html