| GEORGIANA3489 a întrebat:

Buna,cer iar ajutorul vostru fetelor ca nu am la cine apela, pe langa anticonceptionalele acelea mi s-a dat si silymarin de ficat si ma doare stomacul de la ele de fiecare data si nu stiu ce sa fac sa le iau sau sa nu le mai iau.Anticonceptionalele Karissa se pot lua si fara pastile de protectie a ficatului sau etc.
Eu zic ca la 17 ani ai mei sa nu iau pastilele silymarin poate imi afecteaza organismul.Va rog sa imi spuneti

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Silimarina este un medicament naturist care protejeaza ficatul.
Eu zic sa nu iei anticoneptioanle ca de alea chiar nu ai nevoie si acelea sunt cele mai percisuloase pentru sanatate.

| GEORGIANA3489 explică (pentru Violleta2022):

Trebuie sa imi tratez chisturile ovariene cu ele asa mi s-a spus si nu pot sta asa.Ca nici eu nu as vrea sa iau asa ceva

| Violleta2022 a răspuns (pentru GEORGIANA3489):

Chisturile ovariene se resorb daca schimbi mancarea pe care o mananci zilnic, fiindca aceea este cea care ti-a format chisturile, deoarece hormonii tai sunt "alimentati" cu vitamine, minerale, aminoacizi si proteine luate din mancare.
De chisturile pe ovare nu poti scapa pana nu renunti la mancarea pe care o amanci de ani de zile si care ti le formeaza, fiindca imediat cum ai oprit anticonceptionalele, chisturile incep din nou saevolueze dar partea cea mai rea este ca anticonceptionalele au efecte secundare serioase asupra sistemului tau hormonal.

| StudentLaMedicina a răspuns:

Bineînțeles că se pot lua. Asta cu protecția ficatului este un mit.
Ia anticoncepționalele şi atât.