Daca nu te doare stai linistit pana iti pune plomba finala, nu te mai stresa atat.
Cel mai probabil ti-a curatat caria si ti-a pus ceva vata imbibata in antibiotic pentru a elimina infectia/caria ramasa in masea iar pansamentul acela era pus pentru a sigila maseaua frezata sa nu intre resturi alimentare inapoi. Nu mai manca in partea cu maseaua aia pana nu te duci sa iti puna plomba definitiva.
Am trecut si eu prin asta, dar panamentul a fost foarte bine îndesat și din această cauză nu a căzut. Dacă nu te doare e foarte bine. Cred că soluția (acea pastă) ce ti- a pus-o s-a întărit și din această cauză tu crezi că ceva ar lipsi. Nu te îngrijora.
Nu am impresia ca lipseste, chiar lipseste.Si in oglinda daca ma uit pare ca lipseste o bucata din masea.
Nu ti s-au rupt parti din masea. Pansamentul acela (un material ca de ghips) este foarte usor de dislocat. Si pansamentele astea sunt facute din diverse materiale. Niciunul nu a tinut la mine, toate s-au rupt inainte de a ajunge la urmatoarea sedinta la dentist.
Deci, nu te nelinisti. Mergi din nou la dentist ca sa-ti puna altul.
Nu s-a rupt din dinte, stai linistit. Nici nu conteaza daca s-a rupt putin din plomba provizorie. De obicei, cariile astea profunde sunt de clasa a doua, adica, cuprind centrul dintelui si o margine. Doar ca atunci cand scoti nervul, recinstruiesti marginea respectiva si lasi numaibo cavitate centrala pentru acces, care se umple cu ciment provizoriu.